Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Реализација пробног завршног испита -1 и 2. јун

skola

Реализација пробног завршног испита -1 и 2. јун

  |   Некатегорисано

Тест из српског/матерњег језика и комбиновани тест ученици решавају 1. јуна 2020. године код куће, као још један вид припреме за завршни испит, у складу са овим упутством. Одељењски старешина тог дана:
– организује састанак са ученицима свог одељења (на који ученици доносе ђачку књижицу са фотографијом), по групама по азбучном реду, тако да у првој групи у 8,00ч буде девет ученика (1-9. у дневнику), у другој у 8,30ч долазе ученици 10-18. броја у дневнику и у трећој у 9,00ч остали ученици. Време предвиђено за сваку групу је до 30 минута да би се смањили контакти између већег броја ученика;
– дели одговарајуће идентификационе налепнице са припадајућим шифрама – идентификационим бројем ученика: објашњава сврху налепница и начин лепљења/чувања;
Наредног дана, када ученици решавају тест из математике, доносе урађен тест из српског језика и комбиновани тест и предају их одељењском старешини.
Наставља се 2.06.2020. године у школском простору пробни завршни испит за ученике осмог разреда решавањем теста из математике на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених. Пробни завршни испит је верна симулација завршног испита (време доласка, потребни прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго).

Полагање ће бити реализовано у два термина, а ученици се деле у две групе према јединственом списку ученика по азбучном реду.

• Први термин је од 8 00 до 10 00 – полаже прва група ученика од рб 1 закључно са рб 54 на јединственом списку.
• Други термин је од 11 00 до 13 00 –полаже друга група ученика, од рб 55 закључно са рб 108 на јединственом списку.

Списак ће ученицима бити предочен и у понедељак када дођу да преузму тестове.

 

НАПОМЕНА: Наставници и ученици осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама које су позитивне на вирус, НЕ ТРЕБА да долазе у школу током спровођења активности у оквиру пробног завршног испита 1. и 2. јуна 2020. Године. Њима ће бити организовано достављање штампане верзије сва три пробна теста (српски/матерњи језик, комбиновани тест и математика) 2. jуна 2020. године. Решене тестове ученици не треба да враћају у школу, довољно је да предметне наставнике обавесте о постигнутом резултату тестирања.

Јединствени списак ученика по азбучном реду као и спискове са распоредом седења по учионицама можете видети на линковима испод