Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Боравак отвара врата 11. маја

Boravak2

Боравак отвара врата 11. маја

  |   Некатегорисано

Инструкције поводом отварања целодневног боравка током трајања епидемије COVID-19

 

            Након исказане потребе родитеља за пријем ученика који су пре ванредног стања били укључени у групе продуженог боравка, због обавеза на радном месту, а у складу са инструкцијама које нам је упутило Министарство просвете, науке и технолошког развоја 5.5.2020, преносимо Вам препоруке и правила којих ћемо се придржавати:

 

 • Прихват деце ће се вршити у јутарњим сатима најраније од 7:30, а родитељи по ученике могу доћи најкасније до 16:30.
 • Пре сваког доласка у боравак, родитељ је у обавези да себи и детету код куће измери температуру, а да у случају повишене температуре, знакова респираторних инфекција (кашаљ, кратак дах, слине) дете не доводи у школски боравак и о томе одмах обавести запослене у шкослком боравку или директора школе.
 • Родитељ је при довођењу и преузимању детета у обавези је да носи маску (тако да маска прекрива и нос и уста), да при доласку дете дезинфикују руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола и да пређе преко постављене дезобаријере за обућу. Родитељи уз минимално задржавање на самом улазу, размене информације са запосленима у школи који су задужени за прихват ученика. Када год је то могуће, родитељи не треба да улазе у школу, двориште боравка, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана, дежурни наставник ће позивати дете када родитељи дођу по њега, тако да родитељ не улази у просторије школског боравка.
 • При довођењу деце у школски боравак и одласка из установе, потребно је задржавати међусобну удаљеност од 2 метра.
 • Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељ треба да обавести задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу наредног дана.
 • Имајући у виду препоруке и инструкције за спречавање ширења епидемије, складу са бројем пријављених ученика, растојање између свих особа у просторији ће бити најмање 2 метра, па ћемо ученике подсећати на мере заштите и превенције.
 • Биће обезбеђено праћење наставе на даљину (ТВ часови), према распореду који је доступан за сваку седмицу унапред. По завршетку ТВ часова, ученици ће радити домаћи задатак или израђивати задатке које добијају од својих наставника док траје настава на даљину. Индивидуални рад неће бити могућ у условима током трајања епидемије COVID-19, поштујући препоруке превенције за спречавање ширења епидемије и у условима физичке дистанце, а рад ученика ће се усмерити онолико колико околности дозволе.
 • Молимо Вас да свакодневно прегледате да ли је Ваше дете понело потребан прибор (довољан бој оловака, гумице, фломастере, бојице, резач са кутијом, лепак, папир за цртање, свеске и све уџбенике за математику и српски језик), јер у условима који ће се поштовати, није могућа размена потребног прибора за рад између ученика.
 • У складу са временским приликама, ученици ће највише времена проводити напољу, у дворишту школског боравка. Током трајања свих активности, ученике ћемо подсећати на коришћење средстава за дезинфекцију и чешће прање руку.
 • Родитељ је дужан да обезбеди посебну флашицу са водом која ће бити само за потребе детета током боравка у школи и само из ње ће дете пити воду.
 • Потребно је да деца доручкују код куће пре доласка у школу, а да им се спакују ужина и ручак у односу на дужину времена коју проводе у боравку, а у складу са навикама и потребама деце. Деца међусобно неће делити своју храну и оброк ће се организовати у мањим групама, тако да ученици буду на удаљености од 2 метра између себе.
 • Храна за ученике који су пријављени за ручак у школском боравку, испоручиваће се спакована у појединачне посуде, уз све хигијенске и препоруке за спречавање ширења епидемије. Молимо да најавите дан раније до 16:30 да ли ученик руча у школском боравку, због благовременог поручивања хране на телефон: 060/305-0679.

 

Директорка школе

Ивана Оролицки