Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:

info@ossmarkovic.edu.rs

ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265
 

Секције

Математичка

Опширније...

Еколошка

Опширније...

Хор и оркестар

Опширније...

Ликовна

Опширније...

Секције у млађим разредима

Драмска секција

Циљ рада драмске секције је развијање вештина правилног говора, драмског изражавања и самопоуздања у јавним наступима код деце. Драмска секција је намењена свим заинтересованим ученицима од првог до четвртог разреда. Ученици су активно укључени у све фазе стварања и извођења драмског дела, од писања сценарија до крајњег извођења. Школска драмска секција учествује на такмичењима у дечјем драмском стваралаштву, у програмима свих школских приредби, као и на ваншколском манифестацијама. Радом драмске секције руководе учитељице: Марија Драгутиновић, Ивана Вуковић и Миланка Аврамовски.

 

Цвећарска секција

У оквиру рада цвећарске секције радиће се на развијању културе неговања биљака и очувања природе. Рад ове секције водиће Славица Палошевић и Данило Глигорић.

 

Рецитаторка секција

Рад рецитаторске секције има за циљ подстицање и развијање вештина изражајног рецитовања ученика код ученика млађих разреда. Чланови секције биће у могућности да учествују такмичењима и школским пригодама. . Радом литерарне секције руководе учитељице Снежана Јовановић и Светлана Гавриловић.

 

Математичка секција

У оквиру програма математичке секције млађих разреда радиће се на развијању математичко-логичких способноси код деце која показују интересовање за решавање математичких проблема. Задатак рада секције биће припрема ученика за математичка такмичења у организацији Друштва математичара (4. разред) и клуба Архимедес (3. и 4. разред). Радом ове секције руководиће учитељице Миланка Аврамовски, Миланка Радуловић и Ивана Милосављевић.

 

Новинарска секција

Новинарска секција радиће на подстицању писаног изражавања и упознавања ученика са различитим формама текста. Радом секције руководиће Снежана Сићовић и Мирјана Аврамовић..

 

Српски код

Бавиће се упознавањем ученика са народном трацијом кроз разне креативне активности. Рад секције водиће Белинда Ристић и Снежана Бандука

Секције у старијим разредима

Ликовна секција

Намењена је ученицима од 5. до 8. разреда, који показују таленат и интересовање за ликовни изражавање. Чланови секције биће у могућности да са својим радовима учествују на многобројним тематским конкурсима у току школске године. Најбољи радови послужиће као декор на школским приредбама и манифестацијама. Ликовну секцију води Бисенија Терешченко, академски сликар и професор ликовне културе.

 

Литерарна секција

Намењена је ученицима старијих разреда који желе да учествују на такмичењима у литерарном стваралаштву и програму школских приредби. Секцију воде професори српског језика Јована Николић, Дубравка Матовић и Анђелка Танчић Радосављевић.

 

Шпанска секција

Организује се за ученике од 4. до 8. разреда. Циљ секције је упознавање ученика са културом Шпаније и Јужне Америке, нарочито са музиком, плесом, народном ношњом и обичајима. Ученици који похађају секцију, презентују своје вештине на школским приредбама. Секција се изводи једном недељно и води је Бранкица Срдић, професор шпанског језика.

 

Географска секција

У оквиру географске секције ученици који показују посебно интересовање за овај предмет проширују своја знања стечена кроз редовну наставу. У складу са својим интересовањима, ученици могу да предлажу активности. Рад секције се одвија ван учионице, а подразумева посете музејима, опсерваторији, сеизмолошком заводу, ботаничкој башти, Институту Јован Цвијић и сл.

Секцију води Невена Влајић, проф. географије.

 

Атлетска секција

Програм атлетске секције обухвата теортетски рад (атлетске технике, основи методике обучавања, правила, организација и спровођење такмичења), обучавање у спортским техникама – ходање, трчање, трчање на кратке стазе, штафетна трчања, бацања, општу и специфичну психо-моторну припрему ученика. Ученици који похађају секцију имаће прилике да учествују на разним спортским такмичењима. Секцију води Маја Попов, професор физичке културе.

 

Историјска секција

Секција је намењена ученицима који показују интересовање за изучавање прошлости и обичаја народа. Ученици ће у оквиру секције прикупљати текстове о историјским личностима и материјале за обележавање јубилеја и значајних датума и припремати школске изложбе. Такође, ученици ће се кроз рад секције припремати за акмичења из историје. Секцију води Владанка Владовић, професор историје.

 

Школски хор и оркестар

Школски хор чине ученици од 1. до 8. разреда. Хор насупа у свим јавним и кулурним манифестацијама школе. Прогам хора су народне и уметничке песме домаћих и страних аутора, које се изводе уз инструменалну претњу клавира. Изабрани солисти и посебно надарени ученици наступају на музичким такмичењима и смотрама, у организацији општине и града. Хор у млађим разредима води учитељица Ивана Цицварић, док од 5. до 8. разреда хор води професор музичке културе Кристина Будић.