Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:

info@ossmarkovic.edu.rs

ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Хор

Све секције

Опширније...

Математичка

Опширније...

Екологија

Опширније...

Литерарна секција

Опширније...
Општинско такмичење основних школа Врачара „Златна сирена”

Tакмичење основних школа Врачара „Златна сирена“ одржано је 1. марта 2018. године у Основној школи „Свети Сава“. У великој конкуренцији наши ученици освојили су тринаест награда.

 

Прва награда:

 

 1. Валентина Томић 7/3 у жанру забавне дечије песме;
 2. Тара Голубовић и Валентина Томић 7/3 у жанру класичне соло-песме;
 3. Јана Татић 7/3 у жанру народне песме;
 4. Ђорђевић Невена у жанру стране народне песме;
 5. Марковић Јана 7/3 у жанру староградске песме;
 6. Шевић Наталија 5/1 у жанру староградске песме;
 7. Ника Пурић и Максим Николић 3/3, дует у жанру дечије забавне песме.

 

Друга награда:

 

 1. Дуња Стефановић 1/2 у жанру дечије забавне песме;
 2. Катерина Антинопулос 3/3 у жанру стране народне песме.

 

Трећа награда:

 

 1. Ника Пурић 3/3 у жанру дечије забавне песме;
 2. Тамара Броз 5/1 у жанру дечије забавне песме.

 

Четврта награда:

 

 1. Јана Премовић 5/3 у жанру староградске песме;
 2. Тара Голубовић 7/3 у жанру популарне забавне песме са групом певача (Теодора Гајшек, Валентина Томић, Јана Татић, Невена Ђорђевић, Јана Марковић) и музичком пратњом (Ђорђе Ножанић, гитара и Јанко Кустурица, тарабука).

 

Честитке нашим ученицима и похвала за сарадњу и љубав према музици, а ми ћемо и даље неговати ваше таленте.

 

Кристина Будић, професор музике

 

Sirena

Школска слава

Програм је настављен наступом школског хоpа прво Химном Светом Сави, а на крају програма хор је извео и песму композитора Леонтине Вукомановић  ”Има право свако дете ” која говори о великом свецу  у модерном поп дечијем аранжману а у сарадњи професора музике са композитором хор је добио право на извођење свих светосавских песама поменуте композиторке.

 

SVETI SAVA slika

Наступ хора школе на манифестацији ''Божићно сеоце''

На манифестацији Божићно сеоце 23.01.2018. на ”Распеваној јелци” испред Храма Светог Саве наступао је Хор наше школе и извео свој разноврстан репертоар песама под диригентском палицом наше наставнице музичке културе, Кристине Будић.

 

Управо у тренутцима извођења Химне Светом Сави огласила су се и црквена звона, што је дало посебан печат извођењу. Посебне симпатије публике изазвало је извођење Химне школе и дечије забавне песме у извођењу наших солиста:

 

Невена Ђорђевић 8/3, Валентина Томић 7/3, Тара Голубовић 7/3, Ника Пурић 3/3 и Ману Бертолоти 3/3.

image-0-02-04-29e943ff72076e9638b821460e72c08ce167eb2d7e87a1984c69c428d14ef3a3-V image-0-02-04-36f76214ba2daad8b8e8c56dd4c90b970371694c44c9023aa479ffcbdd4b5fe9-V

image-0-02-04-36446db563fab70e0e9b4448f19e17c04a68b75fc28222250b2db40f0f94aeff-V

 

Извештај о раду хора и соло певача за школску 2016/2017. годину

Школски хор броји око 60 чланова. Укључени су ученици од  петог до осмог разреда.

 

 

Најбројнији у хору су ученици петог и шестог разреда. Хор негује савремену забавну дечију песму,  народну  (домаћу и страну), староградску и класичну соло песму свих епоха.

 

 

Хор наступа на свим школским приредбама поводом “ Дана школе“, “Дана Светог Саве“, “Дочеку првака“ и свим другим битним дешавањима у оквиру школе, али и манифестацијама ван ње, на општинском и градском нивоу. Имали смо и бројне наступе у школи, а такође су у плану и за наредну школску наступи у медијима у циљу промоције школе и представљања широј публици. Најталентованије ученике наставник бира за извођење солистичких деоница у току хорских нумера и за општинско и градско такмичење најбољих соло певача “Златна сирена“.

 

 

Хор је ове школске године имао учешће на приредби поводом ,,Дана школе’’, 20.10.2016.  у Крипти Храма Светог Саве, где се публици представио разоврсним репертоаром песама:“ Химна Боже, правде“ и “Химна Светом Сави“, народним песмама “Ајде, Јано“ и “Македонско девојче“, али и забавном песмом В.Вељковић “Маштарија“. Овације публике и громогласно дуг аплауз хор је добио за извођење песме  “Тамо далеко“.

 

Приредба поводом Дана Светог Саве одржана је у холу школе. Хор је уз сечење колача и присуство свештеника извео “Химну Светом Сави“, затим песму Љубе Манасијевића “Милешевка“, и песму Леонтине Вукомановић “Свети Саво, мудра главо“.

 

 

Општинско такмичење основних школа Врачара “Златна сирена“ одржано је 3.марта 2017. у Основној школи “ Свети Сава“. У великој конкуренцији прве награде и пласман на градско такмичење oсвојили су следећи ученици:

 

 

Никола Лазић у жанру забавне дечије песме, 1.награда

 

Дрина Грубер у жанру забавне дечије песме, 1.награда

 

Голубовић Тара у жанру народне песме 1. награда

 

Валентина Томић и Голубовић Тара, дует,

 

у жанру класичне соло песме 1.награда

 

Друге награде:

 

Премовић Ива, Марковић Јана, Ђорђевић Невена.

 

Треће награде:

 

Ника Пурић, Коста Бенић, Јана Татић и Јана Премовић

 

 

Градско такмичење Златна сирена

 

У великој дворани Дечијег културног центра Београд, 20. , 23. и 27. марта 2017. одржана су три концерта у три дана, градског такмичења соло певача, дуета, терцета у различитим жанровима и узрастним категоријама.

 

 

 1. марта, одржано је такмичење у жанру класичне соло песме, где су наше две ученице 6.разреда Тара Голубовић и Валентина Томић у дуету извеле песму “Сумрак“ – Лудвиг ван Бетовена и освојиле 2. награду.
 1. марта, у жанру народне домаће песме ученица Тара Голубовић извела је песму Густа ми магла паднала и освојила 1. награду.
 2. марта, у жанру дечије забавне песме Дрина Грубер ученица 3. разреда извела је песму “Марија дивно свира“ композитора Боре Мајданца и освојила 1. награду.

 

 

Никола Лазић, ученик 6. разреда забавном дечјом песмом “Диван дан“- Дејана Цукића, освојио је СПЕЦИЈАЛНУ 1. награду на градском такмичењу и наступа на ревији победника градског такмичења “Златна сирена“ које је одржано 8. маја 2017. у великој дворани Дечијег културног центра.

Хор и соло певачи за наредну школску годину имају у плану учешће на приредбама у школи и ван ње, такође и наступе у медијима.

 

 

Наставник је задовољан успехом ученика и великим бројем првих награда, како на општини, тако и на граду и нада се да ће и у наредној школској години талентовани  ученици бити једнако сарадљиви и вредни као и ове школске године.

 

Предметни наставник

 

Кристина Будић

 

Резултати такмичења за предмет музичка култура

НАЈРАСПЕВАНИЈА ОДЕЉЕЊСКА ЗАЈЕДНИЦА

 

Општинско такмичење најраспеванијих одељења основних школа Врачара одржано је 17.2.2017. у основној школи Свети Сава.
Учествовале су све школе Врачара, а најраспеваније одељење на Врачару је одељење 4/2 наше школе, односно добитници су прве награде.
Одржано је 20 часова прирпеме за такмичење.
Поносни смо на наше ученике и све честитке за успех и пласман на градско такмичење које је одржано у дворани Дечијег културног центра 20.фебруара, наша школа је освојила 2.место према оцени дечјег жирија и похвалу према оцени стручног жирија.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉЕГ ДИЏЕЈА ВРАЧАРА

 

Такмичење у диџеингу одржано је 24. фебруара 2017. у НУ “Божидар Аџија“.
У конкуренцији свих школа Врачара, најбољи је био представник наше школе Јанко Кустурица, који је освојио 1.награду.
Јанко је имао интеракцију са публиком и за сваку песму кореографију коју је на бини изводио, чиме је освојио и жири, а на крају његовог представљања, на бини су са њим играли и његови другари из одељења 6/1 и 6/3.
Честитке Јанку! Он је био победник и прошле године.

ОПШТИНСКО И ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ “ЗЛАТНА СИРЕНА“

Општинско:

 

Након успеха школе на такмичењу Најраспеванија одељењска заједница где је одељење 4/2 победило на општинском такмичењу, као и победе Кустурице Јанка на такмичењу за најбољег диџеја, наши ученици су наставили даље са победама и успесима у домену музике.
Tакмичење основних школа Врачара “Златна сирена“ одржано је 3. марта2017. у Основној школи “ Свети Сава“. У великој конкуренцији прве награде и пласман на градско такмчење oсвојили су следећи ученици:

Прве награде:

Никола Лазић у жанру забавне дечије песме, 1.награда
Дрина Грубер у жанру забавне дечије песме, 1.награда
Голубовић Тара у жанру народне песме 1. награда
Валентина Томић и Голубовић Тара, дует,
у жанру класичне соло песме 1.награда
Друге награде:

Премовић Ива, Марковић Јана, Ђорђевић Невена.
Треће награде:

Ника Пурић, Коста Бенић, Јана Татић и Јана Премовић.

 

Градско:

У великој дворани Дечијег културног центра Београд, 20. , 23. и 27. марта 2017. одржана су три концерта у три дана, градског такмичења соло певача, дуета, терцета у различитим жанровима и узрастним категоријама.

20. марта, одржано је такмичење у жанру класичне соло песме, где су наше две ученице 6.разреда Тара Голубовић и Валентина Томић у дуету извеле песму “Сумрак“ – Лудвиг ван Бетовена и освојиле 2. награду.
23. марта, у жанру народне домаће песме ученица Тара Голубовић извела је песму Густа ми магла паднала и освојила 1. награду.
27. марта, у жанру дечије забавне песме Дрина Грубер ученица 3. разреда извела је песму “Марија дивно свира“ композитора Боре Мајданца и освојила 1. награду.
Никола Лазић, ученик 6. разреда забавном дечјом песмом “Диван дан“- Дејана Цукића, освојио је СПЕЦИЈАЛНУ 1. награду на градском такмичењу и наступа на ревији победника градског такмичења “Златна сирена“ које ће се одржати 8. маја 2017. у великој дворани Дечијег културног центра.

 

Честитке за велики успех ученика! Похвала за залагање и сарадњу.
Кристина Будић, професор музике

Хор ОШ „Светозар Марковић“ званичан видео канал школе

План музичких такмичења у школској 2016/17. години
Октобар 2016. године

Школско такмичење – Најраспеванија одељенска заједница
Учествују сва одељења 3. и 4. разреда

Новембар 2016. године

1. Општинско такмичење – Најраспеванија одељенска заједница

Децембар 2016.године

Школско такмичење – Златна сирена

Март 2017. године

Општинско такмичење – Златна сирена

Април 2017. године

1. Градско такмичење – Златна сирена
2. Градско такмичење – Демус
Такмичење се организује у следећим категоријама: групе певачахоровиоркестри, и инструментални састави
3. Такмичење – Таленти Врачара

Мај 2017. године

1. Градско такмичење „Демус“ – хорови и оркестри
2. Градско такмичење „Демус“ – ревија победника 2017.

Успех на такмичењима у школској 2015/16. години

Oпштинско такмичење „Најраспеванија одељењска заједница“ одржано је 19. фебруара 2016. Представник наше школе било је одељење IV – 1. Децу су припремиле за такмичење професор музике Кристина Будић и учитељица овог одељења Светлана Бабић. Ученици су извели народну песму „Играле се делије“ и ауторску композицију Валерија Гајића „Ти и ја“.
Још једном су Светозарци, озарили свет интерпретацијом песама! Ведри, насмејани, лепршави, хорски уједначени и тачни, измамили смо искрене осмехе и громке аплаузе и освојили 2. место.

 

Општинско такмичење певача ,,Златна сирена’’ одржано је 3.3.2016. у свечаној сали основне школе ,,Свети Сава’’.
У конкуренцији свих врачарских школа, наша школа је освојила пет првих награда и пласман на градско такмичење, што је огроман успех.
Понос школе су следећи ученици:
Kоста Бенић, ученик 5-2 разреда, жанр староградска песма ,,Пред Сенкином кућом’’, Никола Лазић и Даница Петковић, изводећи брилијантно своју дуетску песму ,,Марија дивно свира’’ у жанру дечје забавне песме. Ненад Нешић, у жанру стране народне песме ,,Све птичице запјевале’’.
Марина Јанићијевић, ученица VIII-2 разреда, такмичећи се са староградском песмом ,,Небо је тако ведро’’, Тамара Баранин и Валерија Грујић, ученице VIII-2 разреда, изводећи дует са песмом Лудвига ван Бетовена ,,Сумрак’’.
Такмичарке које се нису пласирале су: Дрина Грубер (II/3), Петра Мићановић (II/3), Невена Ђорђевић (VI-3), Јана Марковић (V-3) али су имале веома запажене наступе.

 

Сви такмичари су добили позитивне критике од стране жирија и публике, а за пласман на градско такмичење одлучивале су нијансе.
Подршку за такмичење пружио је цео колектив наше школе на челу са директором, као и родитељи и ученици који су бодрили све наше такмичаре.

Хор и оркестар у школској 2015/16. години

Школски хор броји око 50 чланова.Укључени су ученици од првог до осмог разреда.
Најбројнији у хору су ученици петог разреда. Хор негује савремену забавну дечију пему, народну (домаћу и страну), староградску и класичну соло песму свих епоха.

 

Хор наступа на свим школским приредбама поводом „Дана школе“, „Дана Светог Саве“, Дочеку првака и свим другим битним дешавањима у оквиру школе, али и манифестацијама ван ње, на општинском и градском нивоу. Хор је имао и бројне наступе у медијима, а такође су у плану и за наредну школску годину у циљу промоције школе и представљања широј публици. Најталентованије ученике наставник бира за извођење солистичких деоница у току хорских нумера и за општинско и градско такмичење најбољих соло певача „Златна сирена“.

 

Хор је ове школске године имао учешће на приредби поводом „Дочека првака“, првог септембра 2015. у Неимарском парку и представио се нашим новим ђацима првацима и њиховим родитељима са дечијим забавним песмама Валерија Гајића: „Кад си срећан“, „Ти и ја“ и В.Вељковић – „Маштарија“, „До последњег даха“.

 

Обзиром да је наша школска зграда тренутно у реконструкцији, и да су часови држани у школи „Краљ Петар II“, није било могућности за одржавање приредби поводом Дана школе и Дана Светог Саве, те хор није имао учешћа ове године на приредбама, али су се солисти нашег школског хора истакли на многим такмичењима, где су постигли запажене резултате.

 

Хор и соло певачи за наредну школску годину имају у плану учешће на приредбама у школи и ван ње, такође и наступе у медијима. Посебно се радујемо уласку у нову школску зграду, новим и бољим условима за рад хора и солиста.
Наставник је задовољан успехом ученика и великим бројем првих награда, како на општини, тако и на граду и нада се да ће и у наредној школској години талентовани ученици бити једнако сарадљиви и вредни као и ове школске године.