Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:

info@ossmarkovic.edu.rs

ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265
 

Математичка секција

Све секције

Опширније...

Еколошка

Опширније...

Хор и оркестар

Опширније...

Ликовна

Опширније...

Математичка секција I разреда

Наставница

Снежана Сићовић

Наставница

Ивана Милосављевић

Наставници математичке секције су по утврђеном плану и задужењима реализовали планиране садржаје. Математичку секцију је похађало 60 ученика.

 

Поред редовних активности на реализацији планираних садржаја, математичка секција је по први пут организовала учешће ученика првог разреда на међународном такмичењу „Кенгур без граница“.

 

Ученици су се радо одазвали позиву за такмичење и масовно учествовали. Постигли су значајне резултате. 13 ученика је освојило похвале од Друштва математичара.

 

Закључак: Циљ је испуњен. Деца су заволела математику на прави начин. Развијали су пажњу, концентрацију и логичко расуђивање. Похваљени су сви прваци за упорност, жељу и рад.

Математичка секција III и IV разреда

Наставница

Марија Драгутиновић

Наставник

Ненад Матић

Наставници математичке секције су по утврђеном плану и задужењима реализовали планиране садржаје. Математичку секцију је похађало 30 ученика IV разреда.
Поред редовних активности на реализацији планираних садржаја, математичка секција је организовала школско такмичење из математике у ком је узело учешће 30 ученика III разреда и 33 ученика IV разреда.
25 ученика IV разреда се квалификовао и учествовао на општинском такмичењу и 25 ученика III разреда се квалификовао и учествовао на општинском такмичењу. Резултати и успех ученика на општинском такмичењу из математике су следећи:

 

III IV
1. место 1 ученик 8 ученика
2. место 5 ученика 5 ученика
3. место 3 ученика 3 ученика

 

Ученици IV разреда који су похађали секцију су такође остварили значајне резултет и на окружном (градском) такмичењу из математике, два прва места, једно друго и једно треће место.
У марту је Математичка секција организовала математичко такмичење „Мислиша 2016“. На такмичењу је учествовало 148 ученика II, III и IV разреда.
Постигнути резултати на такмичењу „Мислиша 2016“ су следећи:
– Похвалу је освојио 23 ученик (по разредима II – 6, III – 7, IV – 10)
– Треће место је освојило 3 ученика
– Друго место је освојио 1 ученик

План рада математичке секције

У оквиру програма математичке секције млађих разреда радиће се на развијању математичко-логичких способности код деце која показују интересовање за решавање математичких проблема. Задатак рада секције биће припрема ученика за математичка такмичења у организацији Друштва математичара (4.разред) и клуба Архимедес (3. и 4. разред). Радом ове секције руководиће учитељице Миланка Аврамовски, Ненад Матић, Ксенија Лековић, Снежана Сићовић.