Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:

info@ossmarkovic.edu.rs

ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Завршни испит

Школска 2021/22. година

Календар активности за спровођење завршног испита можете преузети ОВДЕ.

Школска 2020/21. година

Упутство за поступак приговора за резултате можете преузети ОВДЕ.

Школска 2019/20. година

Увид у тестове и приговори првостепеној комисији –уторак 23.јун

 

Увид у тестове ученик/родитељ може да оствари електронским путем, помоћу шифре ученика и лозинке коју је ученик добио на ИД обрасцу.

 

увид може да оствари електронским путем на веб адреси http://zios.mpn.gov.rs помоћу корисничког имена и лозинке.

 

Корисничко име је Идентификациони број ученика. Лозинка је јединствена и уписана је на Омотници теста – примерак за ученика.

 

Родитељ или други законски заступник ученика улаже писмени приговор школској комисији, у школи од 8 00 до 16 00 (образац 11 доступан у школи).

 

Школска комисија шаље приговор окружној (првостепеној) комисији

 

Првостепена комисија истог дана одговара на све пристигле приговоре имејлом.

 

Право приговора другостепеној комисији (ЗВКОВ) имај у само они ученици који су претходно уложили приговор првостепеној комисији за приговоре.

 

Приговор другостепеној комисији (Образац 12.) упућује се путем имејла.

 

Одговор другостепене комисије (Образац 12а.) добија се истог дана, путем имејла.

 

Школска 2016/2017. година

Завршни испит полагао се од 14. до 16. јуна. Полагање је организовано у нашој школи, у две фискултурне сале. Полагање је протекло без тешкоћа и неправилности. На завршни испит изашло је свих 77 ученика, као и једна ученица из Републике Српске. Изабрани представници родитеља су присуствовали полагању завршног испита у школи, сваког дана по један родитељ. Постигнути су следећи резултати: просечан број поена на тесту из математике је био 14,87 (односно 7.43 поена за упис), из српског језика 16,14 (8.07), а на комбинованом тесту 13,22 (6.61). На тесту из математике, постигли смо најбољи резултат на општини.

 

Просек поена за упис на основу завршног испита био је 22,11 (од 30), што је знатно боље у односу на претходну школску годину. Просечан број бодова ученика на основу школског успеха био је 63,63 (од 70 )док је просечан број укупних поена за упис износио 85.74 поена што је изузетно добар резултат.

 

 С обзиром на резултате завршног испита и на број бодова који су остварили за успех у школи, велика већина наших ученика је уписала жељену школу.Сви ученици су се уписали у средње школе у првом уписном кругу.

 

 Највећи број ученика је уписао гимназије, 51 ученик (24 друшвено-језички смер,19 природно-математички, 4 опти,3 спортска гимназија и 1 филолошка). У средње стручне школе се уписало 23 ученика, од тога само један у трогодишњу. Три наша ученика су уписала приватну средњу школу.

Школска 2015/16. година

Пробно тестирање за завршни испит реализовано је 15. и 16 априла 2015.године у фискултурној сали ОШ „Краљ Петар Други“. Резултати пробног испита су анализирани и наставници су планирали даљу припрему ученика за полагање завршног испита.

 

Завршни испит полагао се од 15. до 17. јуна. Полагање је организовано у школи „Краљ Петар Други Карађорђевић“ где су ученици осмог разреда похађали наставу. Испит је организован у једној од две фискултурне сале у овој школи тако да су сви ученици били у истој просторији. Полагање је протекло без тешкоћа и неправилности. На завршни испит изашло је 91 ученик. Један ученик није изашао на полагање пошто је полагао разредне испите у августовском року. Исти ученик позван је на полагање завршног испита у августу али се није појавио. Изабрани представници родитеља су присуствовали полагању завршног испита у школи, сваког дана по један родитељ.

 

Постигнути су следећи резултати:

– просечан број поена из српског језика био је 14,7 односно 7,35 поена
– просечан број поена из математике био је 10,6 односно 5,3 поена
– просек на комбинованом тесту био је 12,9 односно 6,49 поена.

 

Просек поена за упис на основу завршног испита био је 19,14 (од 30), што је испод досадашњих резулатата наше школе. Ипак, када узмемо у обзир карактеристике генерације и отежане услове рада у овој години, резултат можемо сматрати реалним. Најслабија су постигнућа на тесту из математике, што је складу са резултатима на нивоу државе и града. Два ученика полагала су заврпшни испит по ИОП-у 2, а један ученик полагао је стандардни тест у посебним условима.

Тестови 2015/16.

Српски језик

Преузми тест

Математика, тест

Преузми тест

Комбиновани

Преузми тест
Упутства за прегледање тестова

Српски језик

Преузми упутство

Математика

Преузми упутство

Комбиновани

Преузми упутство