Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Упис првака

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

 

Пријаву деце за упис у први разред школе „Светозар Марковић“ можете извршити попуњавањем електронског формулара који се налази испод текста. Подаци ће аутоматски бити прослеђени на имејл адресу школе и биће коришћени искључиво за потребе евиденције о упису.

 

Од прошле године, исказивање интересовања за школу,  пријављивање за упис и заказивање тестирања  обављају се преко портала еУправа.

 

Родитељи деце која по адреси становања не припадају територији наше школе, потребно је да искажу интересовање за упис детета  у школу попуњавањем формулара на порталу е Управа до 1.фербуара 2021.

 

Родитељи ученика који по адреси становања припадају тероторији школе, пријављују се преко портала Е управа и преко  сајта школе од 1.фебруара 2021.

 

 

 

Пријава за упис детета

Од 15.марта ћемо вас контактирати у вези са  обављањем процене спремности будућих првака  за полазак у школу.

 

Упис деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину обавља се у периоду од  1. априла до 31. августа 2021. године.

 

У складу са чланом 90. Закона о основама система образовања и васпитања, предвиђено је да се у први разред основне школе уписују деца која до почетка школске године навршавају најмање шест и по, а највише седам и по година тј. деца рођена од 1.марта  2014. године до краја фебруара 2015. године.

 

Деца рођена до краја фебруара 2015. године, уписују се у школу након редовне процедуре испитивања готовости за  полазак у школу (редован упис).

 

Деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа  2015. могу се уписати након посебне провере спремности за полазак у школу (превремени упис). Посебну проверу спремности обавља психолог школе, у договору са родитељима.

 

У први разред основне школе може да се упише и дете старије од 7 и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу.

 

Од прошле године, будући да се  упис обавља електронским путем, преко портала Еуправа,  није потребно достављати школи Извод из матичне књиге рођених у папирној форми, већ само приликом уписа навести Јединствени матични број родитеља и будућег првака. 

 

 

Остала потребна документа су:

 

 

  • Потврда из Дома здравља о обављеном здравственом прегледу
  • Уверење од предшколске установе да је дете похађало припремни предшколски програм (Уколико у време уписа дете још увек похађа предшколски програм или установа из неког разлога није издала потврду, иста се може и накнадно донети) .

 

Упис деце у први разред врши се код секретара или стручних сарадника школе (педагога и психолога), сваког радног дана од 9 00 до 16 00 часова.

 

 

У Београду, 18.2.2021.                                                 ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                            Ивана Оролицки