Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Упис првака

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

 

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у школу.

 

 

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

 

Потребно је да:

 

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

 

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

 

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

 

 

Упис деце у први разред основне школе за школску 2022/2023. годину обавља се у периоду од 1. априла до 31. августа 2022. године.

 

У складу са чланом 90. Закона о основама система образовања и васпитања, предвиђено је да се у први разред основне школе уписују деца која до почетка школске године навршавају најмање шест и по, а највише седам и по година тј. деца рођена од 1.марта 2015. године до краја фебруара 2016. године.

 

Деца рођена до краја фебруара 2016. године, уписују се у школу након редовне процедуре испитивања готовости за полазак у школу (редован упис).

 

Деца рођена од 1. марта 2016. до 31. августа 2016. могу се уписати након посебне провере спремности за полазак у школу (превремени упис). Посебну проверу спремности обавља психолог школе, у договору са родитељима.

 

У први разред основне школе може да се упише и дете старије од 7 и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу.

 

Од прошле године, будући да се упис обавља електронским путем, преко портала Еуправа, није потребно достављати школи Извод из матичне књиге рођених у папирној форми, већ само приликом уписа навести Јединствени матични број родитеља и будућег првака.

 

Остала потребна документа су:

 

  • Потврда из Дома здравља о обављеном здравственом прегледу
  • Уверење од предшколске установе да је дете похађало припремни предшколски програм (Уколико у време уписа дете још увек похађа предшколски програм или установа из неког разлога није издала потврду, иста се може и накнадно донети).

 

Упис деце у први разред врши се код секретара или стручних сарадника школе (педагога и психолога), сваког радног дана од 9 00 до 16 00 часова.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

Ивана Оролицки

У Београду, 1.2.2022.