Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Први писмени задатак у 4-3

prvi-pismeni

Први писмени задатак у 4-3

  |   Ђаци, Школа

Урадили смо и први писмени задатак из српског језика. Успели смо! Обично буде тешко на почетку, буде и мало треме, али разумели су…

 

Вежбали су пуно и припремали се, да своје реченице украсе и сликовито обликују, вероватно успут и од родитеља тражили неку идеју за опис и поређење…

 

Јесен је при крају, али ево неколико  занимљивих јесењих описа насталих у главицама ученика IV3.

 

Желимо вам пријатан јесењи дан!

 

Учитељица Наташа

,,Када јесен стигне природа експлодира од лепоте. Јесен воли са децом да се смешка и да их својом анђеоском руком помилује по малим главицама. Док се буцкасте меде припремају за зимски сан, веверице марљиво сакупљају жиреве као усисивач прашину по кући.“ Лазар Ј.

 

,,Ако нисте знали и овај пут нам је јесен стигла у госте. Са собом је понела ваздух, који пречишћава наш загађен крај, као и жуто-наранџасте нијансе.“ Павле М.

 

,,Наша чувена сликарка јесен је изгледа у слободно време била модни дизајнер. Стално је дрвеће пресвлачила у прелепе жуте, наранџасте и бакарне хаљине.“ Зара Ш.

 

,,Четири годишња доба се у Италији кажу кватро стађоне (quattro stagioni). Највише ствари научим уз пицу. Јесен је доба које се не одбија. Лишће се позлати толико да га сваки човек пожели у свом дворишту. Обрадовала сам јесен и зато сваки дан пушта сузе радоснице.“ Вера В.

 

,,Нисам баш неки добар друг са северцем зато што ме увек бије, а нисам му ништа скривио. Јесен ми никада није изгледала старо, а ипак је мајка зими, баба пролећу, а прабаба лету.“ Марко К.

 

,,Облаци су као лађе пловили небом док је сунце покушавало да се прогура између њих.“ Огла Б.

 

,,Једног дана јесен ми је јавила да ће да дође код мене у госте. Спремићу јој најлепшу храну, да њу лепо угостим.“ Павле Т.

 

,,Кад јесен дође одрасли стално негде журе и нервирају се. Мислим да не разумеју чари природе, улица и плодова јесени.“ Софија М.

 

,,Ветар и Киша се стално расправљају ко ће шта обојити у златну јесењу боју. Киша је заплакала, а Ветар је дувао толико јако да су Кишине сузе улетеле кроз отворен прозор моје собе.“ Софија Г.

 

,,Јесен је ушетала у мој град баш као нека госпођа. Носила је кофер пун невремена, кише, темпера, јесењих боја и четкица. Покуцала је на моја врата и питала за чашу воде да разреди боје.“ Срна Г.

 

,,У путу до школе сам стално слушао цвркут птица, као да уметник свира фрулу, а не да птице цвркућу.“ Лазар С.

 

,,Сунце свакога јутра уморно устаје, а ветар уместо да охрабри сунце, он му само улива страх.“ Душан П.

 

,,Један јаки северац је дунуо и сво шарено лишће се дигло у небо. Изгледало је као велика шарена киша.“ Виктор Лука Ш.

 

,,Јесен је полако извадила свој чаробни штапић и кренула да изводи магију. Први замах – у лево, био је посвећен лишћу и трави. Чим је извела тај замах, лишће је променило боју, а за њим и трава. Следећи замах – у десно и одједном је ојачао дување ветра.“ Јана С.

 

,,Јесен је супротно од свега – на пример она зелено лишће претвара у златне дукате. То лишће, тачније златни дукати напуштају јадно, забринуто дрвеће.“ Хелена Н.

 

,,Видео сам кроз прозор неки ауто,а у њему је била сликарка јесен. Носила је прибор за сликање са жељом да промени град.“ Страхиња Ђ.

 

,,Постало је јако кишовито и тмурно, а облаци су суздржавали сузе, међутим свакако се на крају расплачу. Мириси дивних, свежих јесењих плодова осећају се у ваздуху, а сви желе да поједу једну црвену јабуку.“  Малена М.

 

,,Јесен је стигла као горда краљица и сада, у складу са њеним доласком, природа се мења. Последње позлаћене лискице падају са дрвећа, док кристално бистре капљице воде неуморно куцају на прозор.“ Соња П.

 

,,Она боји све редом, када гледам у траву, као да је неки шарени тепих. Тепих је ипак много прљав, од бројних барица.“ Јакша М.

 

,,Јесен је као композитор који компоније музику. Киша куцка по прозорима и буди децу. Када грми иста та деца се крију испод столова са чашом топлог млека.“ Хана М.

 

,,Сва деца су провирила кроз прозор и слушала једну птичију песмицу. Киша је опет наставила да пада и помислио сам да нећемо наставити игру коју смо започели.“ Јован Р.

 

,,Све се променило, дрвеће је оголело као мали зелени пуж.“ Гала М.

 

,,Загледала сам се у Дунав који је био миран и личио на огледало. Док смо шетали гледала сам како облаци плове небом као да плачу.“ Марија С.