Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Лука Марковић 6-3 Моје искуство са такмичења из информатике

luka-marković

Лука Марковић 6-3 Моје искуство са такмичења из информатике

  |   Ђаци, Школа

Моје име је Лука Марковић и ја сам ученик шестог разреда основне школе. Пре неколико дана, учествовао сам на такмичењу из информатике. Ово такмичење је другачије од већине других, јер је ово само први круг квалификација и има довољно времена да се реше сви задаци. Такмичари су имали дванаест сати да ураде шест задатака од куће.  Такмичење су организовали ДМС (Друштво математичара Србије) и Фондација „Петља“ (www.petlja.org). Задаци су били из математике, али смо морали да направимо програм који уме да их уради. А ти задаци су могли да се ураде у глави за мање од минута, али је тешко да напишемо програм који то ради уместо нас. Други круг ускоро долази, али сам ја у првом кругу сакупио довољно поена да не морам на остале кругове, али ићи ћу да бих вежбао. 

 

Пример једног задатка је био са летњим кампом. Деца су се поделила у две групе, на групу А и групу Б. Групи А одгворају мале и средње мајице, а групи Б одговрају средње и велике мајце. Корисник унесе колико има мајица мале, средње и велике величине и колико људи има у групи А и у групи Б. Програм онда треба да нам каже још колико мајица треба да се наручи.  

 

Ако би неко хтео да се такмичи из информатике или да им покажем неке ствари из програмирања, могу да ме контактирају на мој емаил, luka98122@gmail.com. 

download