Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Наши најбољи „шпанци“ Лазар и Саша

španski

Наши најбољи „шпанци“ Лазар и Саша

  |   Ђаци, Школа

Републичко такмичење из шпанског језика одржано је крајем маја, у насељу Борча у Београду, у ОШ „Раде Драјинац“. Ове године, пласирало се четворо наших ученика. Након целог дана концентрације, чекања, треме и поново концентрације, у конкуренцији тридесетак ученика из Панчева, Сремске Митровице, Пожеге, Крагујевца, Ужица, Димитровграда и Београда, освојили смо 1. и 2. место.

 

Ученик Лазар Ножанић 8/3, након првог места на градском и максималног броја поена на писменим испитима, освојио је 1. место у држави. Ученица Саша Качунковић 8/1 га је у стопу пратила и освојила 2. место. Учествовали су и Димитрије Лазаревић 8/1 и Лара Матлас 8/2 који су такође били одлични.

 

Ово је 5. пут да наша школа осваја нека од првих места на такмичењима из шпанског језика. Већ две године за редом бранимо титулу.

 

Лазар Ножанић је са нама поделио утиске са такмичења:

 

Било је јако узбудљиво. Први део такмичења са 3 писмена теста (која су подразумевала разумевање прочитаног, разумевање усменог говора и граматичког текста) прошла су лако, али је онда на ред дошао и други део – усмени. На усменом сам добио једну од тема које сам врло добро знао и завршио са првим местом. Препоручио бих свима да се пријавите за такмичење зато што, ко зна, можда и победите.

 

Шта друго да кажемо за крај, послушајте Лазара!