Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Успешни у учењу страних језика

stranijezici

Успешни у учењу страних језика

  |   Ђаци, Школа

Колико се у нашој школи посвећује пажња квалитетном учењу страних језика, говори чињеница да смо овог пролећа остварили запажене резултате из шпанског и француског језика.

 

Републичко такмичење из страних језика за ученике 8. разреда, у организацији ресорног министарства, одржано је 30. маја у ОШ „Раде Драинац“ у Борчи, где је ученица Ленка Радовановић освојила прво, а Теодора Туцаковић друго место чиме су на најбољи начин представиле себе и рад професорке Бранкице Срдић, којој је ово четврта прва награда на републичким такмичењима.Наведене успехе сматрамо правом промоцијом наше школе и учења овог, у школама недовољно заступљеног, страног језика.

 

На њихов успех надовезали су се „французи“.

 

Душан Крстовић (6. разред), Ивона Шћепановић (7. разред), Нађа Ваиномаа и Душан Шкопеља (8. разред) положили су испит „Делф“ у Француском институту и добили међународни сертификат А2, на понос професорке Бебе Петровић.

 

Честитамо!

Утисци  ученице Ленке Радовановић 8/2 која је освојила 1. место:

 

‘’Зовем се Ленка Радовановић. У основну школу Светозар Марковић прешла сам на почетку петог разреда што је и била моја прва година учења шпанског.

Од почетка осмог разреда спремале смо се за такмичење. Због ситуације са корона вирусом нисмо знали да ли ће се такмичење одржати. Наставница је била веома строга и причала нам како је најбитније да се од почетка спремамо. Иако нисам веровала да ћу бити прво место трудила сам се и дала све од себе и урадила најбоље што сам могла. Кад је дошао дан републицког такмицења била сам јако нервозна кад сам видела колико је деце било. Трема ме прошла кад смо ушле у учионицу. Деце која су дошла да се такмиче из шпанског било је веома мало, већина из мањих градова као што су Лозница и Ужице. Од почетка сам највише спремала део за слушање и кад сам чула колико је било лако знала сам да ћу бити прва. Не бих успела да није било наставнице Бранкице која нас је спремала, подржавала и веровала у нас од првог дана“.

Ученица Теодора Туцаковић 8/1 освојила је друго место:

 

’’Ја сам Теодора Туцаковић, имам 14 година и осми сам разред. Учествовала сам на такмичењу из шпанског језика. Ове године се такмичило мање ђака, али сви су били успешни и освојили неко место. Наша наставница Бранкица нас је добро спремила за такмичење. Урадили смо скоро све тестове од прошлих година и доста вежбања из граматике, слушања и разумевања прочитаног. Такође смо се врло добро спремили за усмени део, правили смо тезе и мапе ума. По мом мишљењу много је теже било оно што смо спремали са наставницом од онога што је заправо било на такмичењу. Она нас је спремала за најгоре да би што боље утврдиле градиво. Била сам нервозна пред такмичење јер сам мислила да не знам довољно и да сви остали знају много боље. Али када се све завршило била сам јако срећна и задовољна и јако ми је драго шсто сам скупила храброст и отишла’’.