Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Blog

Други у граду из екологије

  |   Ђаци
Д

ан планете Земље – 22. април, ЈКП „Градска чистоћа“, уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда, обележило је „Еко квизом“, у коме је учествовало педесетак београдских основних школа. У финалу су се нашле четири екипе, а прва три места су добијена тешком борбом – и спретношћу и брзином и познавањем тема из области екологије и заштите животне средине. Испред сваке школе наступала је екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. Наша екипа у саставу Лена П., Ђорђе Н., Душан Ђ. и Ђурђа Р., освојила је друго место, изгубивши тек у последљој игри од ОШ „Станко Марић“ за један бод! Над многим питањима су се замислили и одрасли, а деца су показала одлично знање прокоментарисала је, између осталог, Александра Вукићевић у својој емисији „Чекајући ветар“, која је емитована на Радио Београду 2, у недељу 24.04.

 

Пријављивање за учешће у квизу је, још у септембру,  било организовано путем е-поште уз услов да школа осим пријаве, пошаље и сет питања према узрасту ученика. Тако су право да учествују оствариле школе које су најбрже испуниле услове. Такмичење је, по систему елиминације  две од четири екипе,  одржавано петком у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића.

 

 „Еко квиз“ је едукативног карактера, а жеља ЈКП „Градска чистоћа“ је да после дугогодишње сарадње са основним школама у Београду кроз едукативну кампању „Прљаво или чисто – није исто“ награди и оне који на најлепши начин виде разлику између прљавог и чистог, али и имају највише знања из области рециклаже и заштите животне средине.

 

Захваујемо се навијачима, ученицима 6/3, а посено Ђолетовом деди који нас је од срца бодрио.

 

 

Наставница Невена В.