Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Међународна конференција о протоку воде и здрављу

naslovna

Међународна конференција о протоку воде и здрављу

  |   Ђаци, Школа

Наша школа је добила прилику да учествује на Међународној конференцији о протоку воде и здрављу коју организује Светска здравствена организација а чији је домаћин ове године био Београд. Једна од тема, у чијој су припреми учествовали представници Министаства просвете, науке и технолошког развоја,  била је унапређивање приступа здравој води, санитацији и хигијени  у школама (WASH на енглеском језику).

Тим наше школе, које је имао задатак да представи ситуацију у вези са водом и хигијеном у школским тоалетима, чинили су директорка Ивана Оролицки и ученици 8/1 Нађа Нејковић и Урош Петровић. Првог дана представили смо ситуацију у школама у панел дискусији и кроз скеч који смо припремили и иизвели са докторком Драганом Јовановић, запосленом у Републичком заводу за јавно здравље. Другог дана имали смо интервју на енглеском језику у којем смо упутили позиве на акцију за унапређивање WASHa у школама. Све време са нама је била Јасмина Николић, саветница из Школске управе Београд, која је одабрала нашу школу за учешће у овом пројекту. Организатори су нам прилазили и захваљивали се на учешћу, а добили смо и корисне материјале за школу.

У холу Палете Србија били су изложени радови ученика четвртог разреда наше школе на тему воде, здравља и хигијене у тоалтетима.

Било је ово лепо и корисно искуство за нас. Како је то изгледало из угла ученика, читајте ОВДЕ.

slika_04
slika_02
slika_03