Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265
sah

Теодор Милосављевић – шампион Београда!

  |   Ђаци, Школа

Шах је наука, уметност и игра.
М. Најдорф

 

Шах је једна од најкомплекснијих и најстаријих игара коју је човек изумео. За многе, шах је нешто између уметности, науке и спорта. Многи од нас знају како се постављају шаховске фигуре на почетку партије и како се оне крећу по црно-белој табли од 64 поља. Међутим, мало ко од нас потпуно посвећује себе шаху, игри која оплемењује душу и мозак.

 

teodor-milosavljevic-1За Теодора Милосављевића, ученика другог два наше школе, шах је до пре пар година представљао само једну од многобројних дечјих игара. Своје прве озбиљније потезе, отварања и рокаде повукао је када се 2015. године учланио у шаховски клуб ,,Врачарʼʼ. Више пута је освојио прво место на општини Врачар, а са клубом је ове године у Ваљеву заузео и екипно друго место.Такође, Теодор је освојио и титулу на школском такмичењу у ОШ ,,Свети Саваʼʼ.

 

Успеси и медаље за овог дечака настављају да се нижу. Прошле, 2015. године, Теодор је постао првак Београда. Многи спортски новинари би рекли да је теже одбранити титулу него освојити је, али је он пре пар дана постао првак Београда за свој узраст по други пут. Резултати овог осмогодишњака су допринели почетку сарадње са велемајстором Зораном Арсовићем, који Теодора подучава вештинама ове мисаоне игре. Поред школе у којој постиже одличне резултате, Теодор вредно тренира и припрема се за државно и европско првенство које се одржава следеће године.

 

На персијском језику, реч шах означава краља, а арапска пословица каже да шах учи мудрости, васпитању и вештини живљења.
Теодору на будућим такмичењима желимо да што чешће буде краљ ове древне игре.

И. М.