Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Семинар „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“

Untitled-1

Семинар „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“

  |   Ђаци, Школа

У оквиру пројекта укључивања деце миграната и тражилаца азила у образовни систем,  а у организацији Центра за образовне политике, реализован је семинар за наставнике школа које су примиле децу из Авганистана, Ирана, Сирије.

 

Наша школа добила је позив за  учешће на семинару „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“ захваљујући томе што смо уписали девојчицу са Кубе,  чији се матерњи језик – шпански,  у нашој школи изучава као други страни језик.

 

На семинару одржаном 5. и 6. новембра, упознали смо се са законском регулативом у области инклузивног образовања, врстама и начинима прилагођавања програма и планова и начинима креирања подстицајног окружења за сву децу.

Семинар је био добра прилика за  размену примере добре праксе са другим школама. Нашу школу представљао је одабрани тим у следећем саставу: психолог Мира Марковић, наставница српског језика Јована Николић, наставница математике Александра Јовановић, учитељица и координаторка инклузивног тима школе Светлана Лукић и директорка школа Ивана Оролицки.