Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Час медијске писмености

medijska-pismenost

Час медијске писмености

  |   Ђаци, Школа

У оквиру часова Медијске писмености за ученике шестог разреда органозован је чaс Разговор са писцем. На иницијативу професорке српског језика Дубравке Матовић и ангажовањем професорке српског језика Анђелке Танчић и школске библиотекарке Марине Радовановић, ученици наше школи су имали част да разговарају са књижевником и главним уредником издавачке куће Српска књижевна задруга, Драганом Лакићевићем и управником Душком Бабићем.

 

Након пишчевог обраћања ученици су изузетним питањима изненадили наше госте који су имали утисак да разговараји са старијом публиком. Прича Мрав и Бог, живот и стваралаштво Драгана Лакићевића инспирисали су и одушевили присутне Светозарце. Школска библиотека је богатија за два нова наслова чији је аутор Драган Лакићевић, то су: Штап Светог Саве и Штап патријарха Павла као и насловима других аутора. Овом приликом,  Марина Радовановић, школска библиотекарка је истакла да је најстарија књига у фонду школске библиотеке управо издање Српске књижевне задруге из 1895. године, Басне, Доситеја Обрадоваћа.

 

На обострано задовољство, приређени сусрет је отворио нова врата и могућности за сарадњу Српске књижевне задруге и наше школе. Како је о сусртету Драгана Лакићевића и Светозараца писала Српска књижевна задруга можете прочитати на: https://srpskaknjizevnazadruga.rs/skz-gost-u-os-svetozar-markovic-iz-beograda/