Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Стогодишњица од рођења Душка Радовића

Стогодишњица од рођења Душка Радовића

  |   Ђаци, Школа
    1. новембра у малој школској сали обележили смо стогодишњицу од рођења Душана Радовића јавним часом „Београде, пробуди се“ који су извели ученици 7-3. Циљ часа је подстицање креативности и оригиналности, укључивање у тимски рад и вршњачко учење, развијање самосталности и самопоуздања, вештина комуникације и емпатије, неговање међусобног поверења и заједништва и усавршавање информатичке, информационе и медијске писмености.

 

     Ученици 7-3, представили су живот и дело чувеног Тмуше својим наставницима и друговима из 7-5, комбинујући текст, фотографије, ауторске илустрације и музику, у складу са својим временом и технолошким достигнућима, израдивши презентацију, пратиљу тока часа. Одабране афоризме ученици су казивали усмено, пред публиком. Неки од њих су своје место нашли у радио-емисијама, осмишљеним по узору на Душкову „Београде, добро јутро“, која се емитовала у раним јутарњим часовима на Студију Б, а костимима су дочаране осамдесете године двадесетог века. Тмушине најпознатије песме за децу ученици су илустровали, израдили гифове, искористили за подлогу видео-прилога „Плави зец или Страшан лав“ и истакли се у рецитовању. За крај часа осмишљен је квиз за наставнике да се провери шта су запамтили, а чега треба да се подсете.

 

      Час је био динамичан упркос техничким проблемима због лоше везе. Ученици, који данас нису наступали јавно, пажљиво су пратили дешавања на сцени, а потом се, подстакнути похвалама наставника и аплаузом вршњака, распитивали о учествовању у неком будућем јавном часу.