Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Прва награда на Међународном фестивалу школских филмова „Креф“ 2019.

naslovna

Прва награда на Међународном фестивалу школских филмова „Креф“ 2019.

  |   Ђаци, Школа

Школа је први пут учествовала на фестивалу школских филмова  КРЕФ и представила се филмом  Заједно сами,  који је осмислило и снимило  одељење 5/3  (односно 4/3 у школској 2018/19. години).  Прво учешће донело нам је и прву награду и подстицај да негујемо изражавање кроз  форму филма код наших ученика.

 

Филм  је снимљен по оригиналној идеји Марка Бољановића, Милоша Марковића, Милоша Сретеновића и Лука Роквића уз менторство учитељице Снежане Сићовић и подршку пријатеља школе и ђачких родитеља.

 

О филму: Филм има за циљ да прикаже како ера модерне технологије поред развоја технолошке комуникације, истраживања, учења и брзог приступа подацима, доноси и други несавршени вид комуникације која није својствена човеку као социјалном бићу.  Филм има идеју да освести младе генерације и њихове родитеље и укаже на праве изборе у ери корићења модерних технологија. Поред користи које доносе савремене технологије долази и до изостанка учења двосмерне комуникације а разлог за то је комуникација преко тач скрина и клика. Такође, указује на највеће штете које могу бити нанете савременом друштву неадекватном и прекомерном употребом модерне технологије а то су отуђење, самоћа, развој девијантног понашања и болести зависности од истих.

 

Филм можете погледати на youtube каналу школе уносећи кључне речи Заједно сами, ОШ Светозар Марковић.

slika_01
slika_02