Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Остваривање образовно – васпитног рада у периоду од 15.3. 2021. год. у ОШ „Светозар Марковић“

nastava

Остваривање образовно – васпитног рада у периоду од 15.3. 2021. год. у ОШ „Светозар Марковић“

  |   Најаве

Драги ученици, поштовани родитељи,

 

  У складу са стручним упутством  МПНТР бр. 610 – 00 – 00027/10 2020-15 обавештавамо вас о изменама у организацији и начину реализације  васпитно – образовног  процеса у периоду од 15.3. до 19.3.2021.

 

  • Настава у првом циклусу (ученици од 1.-4. разреда)  одвија се у школи према досадашњем распореду односно на даљаину за ученике који не долазе у школу.
  • Други циклус -ученици од 5.до 8. разреда

 

Од понедељка 15. 3. 2021. настава се одвија на даљину, преко платформе Гугл учионица, без поделе ученика у групе, што значи да ће обе групе ученика пратити наставу у исто време.

 

 Настава се одвија у поподневној смени са почетком у 13 00 и траје  до 18 00 10 с тим што ће распоред часова за ученике бити растерећен тако да ефективно време које ученици проводе за рачунаром неће бити дуже од 3 – 4 сата дневно. Часове реализујемо у трајању од 45 мин и придржавамо се редовне сатнице (у прилогу) и утврђеног распореда часова. (напомена: о евентуалним мањим изменама у распореду ученици ће бити обавештени од наставника).

 

Наставана на гугл учионици  ће се одвијати комбиновањем следећих начина:

 

  • Рад уживо преко гугл мита
  • Часови обраде који се емитују на РТСу уз додатне инструкције и материјале наставника и преписке са ученицима
  • видео материјали – предавања наставника уз  додатне инструкције, материјале и преписку са ученицима

 

Часови музичке културе, ликовне културе, технике и технологије, физичког и здравстевног васпитања неће се одржавати по распореду у реалном времену. Наставници ових предмета постављаће садржаје и материјале за ученике на недељном нивоу у данима када су ти часови по распореду.

 

Сваки наставник ће поставити на гугл учионицу термин часа -сатницу. У том термину, ученици су у обаези да се укључе на час. Наставник евидентира присуство ученика а разредни старешина утврђује оправданост евентуалног изостајања.

Часови допунске и додатне настава ће бити организовани по потреби, у договору са ученицима.

 

  • Оцењивање ученика и праћење напредовања је формативно и сумативно.

У недељи од 15.3. до 19. 3. неће бити долазака у школу на заказане провере знања. Наставник је аутономан у планирању оцењивања и одлучује о томе да ће писмене провере планиране за овај период бити реализоане путем настае на даљину.

  • Комуникација са наставницима одвијаће се путем гугл учионице  и имејла.  Молимо вас да  редовно пратити информације на школском сајту.
  • О одлукама о реализацији општинских и градских такмичења ћемо ас обавештавати како буду пристизале. У овом тренутку је познато да се градско такмичење из страних језика одлаже.
  • Пробни заршни испит је планиран за 26. и 27. март. За сада немамо информацију о одлагању.

 Апелујемо на ученике да редовно прате наставу на даљину и обавештења од наставника.

 

Одлука о преласку на онлајн наставу је за сада орочена на недељу од 15.3. до 19. 3. Пратимо дешавања и одлуке Кризног штаба и обавештавамо вас о променама. У зависности од тога колико ће трајати мера преласка на онлајн наставу, радићемо на прилагођавању и побољшању система учења на даљину. Позивамо на међусобно разумеање и конструктивну сарадњу како бисмо превазишли тешку ситуацију.