Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда – први пробни завршни испит

Female hands, working at the desk with a ruler and a drawing. Education concept photo, close-up

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда – први пробни завршни испит

  |   Најаве

Драги осмаци,

 

Према информацијама које у овом тренутку имамо од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, завршни испит ће бити реализован с тим да ће одлука о времену и начину полагања бити донета накнадно, по окончању забране кретања. Завршни испит нам је свима највећа брига, али ћемо у овом околностима урадити све што можемо да се што боље припремите за полагање.

 

С тим у вези, Министарство ће спровести онлајн тестирање којим ће вам бити омогућена  самопроцена знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће. Сврха овог тестирања је да стекнете увид у тренутна постигнућа, да видите које сте области добро савладали а којима треба да посветите додатну пажњу.

 

Позивамо вас да се у што већем броју, а у складу са техничким условима којима располажете, укључите у ово тестирање, како бисте добили правовремену објективну повратну информацију о свом постигнућу, која треба да вам послужи као смерница за даље учење и припрему за завршни испит. Резултати теста се неће оцењивати, јер се тестирање одвија у недовољно контролисаним условима да би се обезбедила поузданост резултата. Зато је за вас важно  да самостално решавате тестове, без обзира на крајњи резултат, јер ћете једино тако имати прави увид у своја постигнућа.

Након завршеног тестирања, добићете решења па ћете моћи сами да видите како сте урадили тестове.

 

Министарство планира да, по нормализовању услова рада, спроведе и други пробни завршни испит којим ће бити тестиране процедуре, што значи да ћете имати више прилика да проверите своје знање.

 

Термини за онлајн тестирање

 

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

Ученици који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), треба да се јаве одељењском старешини како би се организовала размена тестова у ПДФ формату.  Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.

Приступне кодове добићете од својих одељењских старешина.

Позивамо вас да приступите полагању пробног завршног испита на овај начин  и желимо вам пуно успеха у раду!

 

Ваши наставници