Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Обавештења

ОБАВЕШТЕЊE ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

 

       Обавештавамо вас да ће се упис деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину обавити у периоду од  1. априла до 31. августа 2020. године.

 

       У складу са чланом 90. Закона о основама система образовања и васпитања, предвиђено је да се у први разред основне школе уписују деца која до почетка школске године навршавају најмање шест и по, а највише седам и по година тј. деца рођена од 1.марта  2013. године до краја фебруара 2014. године.

 

       Деца рођена до краја фебруара 2014. године, уписују се у школу након редовне процедуре испитивања готовости за  полазак у школу (редован упис).

 

      Деца рођена од 1. марта 2014. до 31. августа  2014. могу се уписати након посебне провере спремности за полазак у школу (превремени упис). Посебну проверу спремности обавља психолог школе, у договору са родитељима.

 

       У први разред основне школе може да се упише и дете старије од 7 и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу.

 

       Од прошле године, пошто се упис врши електронски, није потребно доставити школи Извод из матичне књиге рођених, већ само Јединствени матични број родитеља и будућег првака. Више информација можете прочитати овде.

Остала потребна документа су:

 

  • Потврду из Дома здравља о обављеном здравственом прегледу
  • Уверење од предшколске установе да је дете похађало припремни предшколски програм (Уколико у време уписа дете још увек похађа предшколски програм или установа из неког разлога није издала потврду, иста се може и накнадно донети) .

    Упис деце у први разред врши се код секретара или стручних сарадника школе (педагога и психолога), сваког радног дана од 9 00 до 16 00 часова.

 

У Београду, 10.3.2020.                                                     ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                Ивана Оролицки

Информација о новчаном награђивању ученика од стране ГО Врачар

 

Поштовани,

 

Шаљем вам информацију да Градска општина Врачар награђује ученике који су на градским (окружним), републичким, регионалним и међународним такмичењима освојили награде. Захтев за награђивање се налази на Писарници општине и може се поднети до 1. децембра. Такође напомињем да се у разматрање узимају само награде које се налазе у Годишњем календару такмичења основних и средњих школа које прописује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. У такмичења се не убрајају: смотре, турнири, ревије талената, дружине, секције, изложбе, конкурси, квизови, купови, колоније, лиге и друге ваннаставне активности, као и екипне (тимске) награде.

 

Право на награду имају:

 

–          ученици основних школа са Врачара, који имају пребивалиште на територији Градске општине Врачар,

–          ученици основних школа са Врачара који основно образовање настављају у специјализованим школама и имају пребивалиште на територији Градске општине Врачар,

–          ученици који су завршили врачарску основну школу или су након похађања врачарске основне школе наставили и завршили основно образовање у специјализованој школи, имају пребивалиште на територији Градске општине Врачар, освојили су награде на регионалним и међународним такмичењима, али су се за та такмичења квалификовали резултатима постигнутим на такмичењима која се организују за основне школе,

–          ученици основних школа са Врачара који су завршили основно образовање у специјализованој школи, образовање настављају у специјализованим школама са Врачара и имају пребивалиште на територији Градске општине Врачар,

–          ученици средњих школа са Врачара, који имају пребивалиште на територији Градске општине Врачар.

 

За све додатне информације стојим вам на располагању.

 

Срдачно,

 

Невена Јокић

МА политиколог социјалне политике

Послови привреде и друштвених делатности

Управа Градске општине Врачар

Његошева 77, Београд

 

тел. 011/ 3081-537

mail: n.jokic@vracar.rs

Петак,  9.11. је нерадни дан –јесењи распуст, а у понедељак 12. 11. се празнује Дан примирја у Првом светском рату, тако да је и понедељак нерадни дан. На наставу се враћамо у уторак 13.11. и настављамо у редовним сменама –парна смена иде у школу пре подне, а непарна после подне. Овај мини распуст искористите да се мало одморите од школских обавеза и прикупите снагу за наставак.  Тромесечје односно први период када сводимо оцене је од 13.11. до 15.11. 2018.