Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Како смо живи, изложба цртежа нашег професора ликовне културе

sale

Како смо живи, изложба цртежа нашег професора ликовне културе

  |   Ђаци, Школа

Бавећи се стратегијом преживљавања од памтивека до данас кроз минијатурне представе митских, животињских и људских ликова и лавиринте са препрекама и скривањима, наш колега Александар Јевтић, пита се како смо уопште живи. Фасциниран урбаним мутацијама са којима се свакодневно сусреће, колега Јевтић питања на која наилази уметнички разрешава различитим граничним дуализмима. Цртежи комуницирају тако што провоцирају: скривајући став уметника и уједно нудећи га, стварајући га у перцепцији гледаоца.

 

Инспирацију за своја дела колега је нашао у свакодневици београдских периферија, али и у раду са децом. Припремајући поставку, радове је представио ученицима међу којима је, у мноштву одушевљења и позитивних коментара, једна девојчица након похвале замерила наставнику да се мало понавља. Према ауторовим речима, нема бољих критичара од деце, jер озбиљно и смешно се не искључују.

 

Изложба цртежа у галерији „Ремонт“, у ул. Маршала Бирјузова биће отворена до петка, 7. септембра. Од срца је препоручујемо!