Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

"Зачарана принцеза" II/2 бајка за велике и мале сањаре

mira

„Зачарана принцеза“ II/2 бајка за велике и мале сањаре

  |   Ђаци, Школа

Дана 29.јануара 2019.године одељење II/2 ОШ“Светозар Марковић“премијерно је извело своју прву позоришну представу “Зачарана принцеза“ у препуној сали позоришта “Дадов“. Интересовање за глумачки деби мале „врачарске трупе“  је било толико да позоришна сала није била довољно велика да прими све заинтересоване да уживају у овом комаду.

 

Позоришна представа је круна тромесечног пројекта, у оквиру ког је 31 ученик уз помоћ своје наставнице Мирјане Аврамовић радио вредно, интегришући различите наставне предмете кроз рад на адаптацији текста, сценским покретима и музичком изразу, као и рад на спајању различитих елемената кроз временске епохе -старо и ново. Учењем бајке као књижевне врсте, деца су стварала  позоришну чаролију, са жељом да упуте поруку да универзалне вредности доброта, поштење, лепота срца и љубав која побеђује свако зло опстају кроз време, ма са каквим се невољама сусреле.

 

Рад на овом пројекту имао је вишеструки циљ- развијање маште код деце, савладавање треме, а изнад свега откривање и спознаја себе, своје природе. На забаван и креативан начин, деца су јачала односе унутар одељења, другарство и мећусобно поштовање.

 

Велику помоћ у стварању представе пружила је драмска сарадница Александра Анђелковић и инструктор плеса Бошко Граовац из плесне школе  “Врачар“.

 

Одељенску позоришну трупу тек очекују такмичења на разним фестивалима сценског стваралаштва.

 

Мирјана Аврамовић

професор разредне наставе

mira_01
mira_02
mira_03
mira_04
mira_07
mira_05
mira_06
mira_08
mira_09
mira