Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265
 

Хор

Све секције

Опширније...

Математичка

Опширније...

Еколошка

Опширније...

Ликовна

Опширније...
Хор и оркестар у школској 2015/16. години

Ш

колски хор броји око 50 чланова.Укључени су ученици од првог до осмог разреда.
Најбројнији у хору су ученици петог разреда. Хор негује савремену забавну дечију пему, народну (домаћу и страну), староградску и класичну соло песму свих епоха.

 

Хор наступа на свим школским приредбама поводом „Дана школе“, „Дана Светог Саве“, Дочеку првака и свим другим битним дешавањима у оквиру школе, али и манифестацијама ван ње, на општинском и градском нивоу. Хор је имао и бројне наступе у медијима, а такође су у плану и за наредну школску годину у циљу промоције школе и представљања широј публици. Најталентованије ученике наставник бира за извођење солистичких деоница у току хорских нумера и за општинско и градско такмичење најбољих соло певача „Златна сирена“.

 

Хор је ове школске године имао учешће на приредби поводом „Дочека првака“, првог септембра 2015. у Неимарском парку и представио се нашим новим ђацима првацима и њиховим родитељима са дечијим забавним песмама Валерија Гајића: „Кад си срећан“, „Ти и ја“ и В.Вељковић – „Маштарија“, „До последњег даха“.

 

Обзиром да је наша школска зграда тренутно у реконструкцији, и да су часови држани у школи „Краљ Петар II“, није било могућности за одржавање приредби поводом Дана школе и Дана Светог Саве, те хор није имао учешћа ове године на приредбама, али су се солисти нашег школског хора истакли на многим такмичењима, где су постигли запажене резултате.

 

Хор и соло певачи за наредну школску годину имају у плану учешће на приредбама у школи и ван ње, такође и наступе у медијима. Посебно се радујемо уласку у нову школску зграду, новим и бољим условима за рад хора и солиста.
Наставник је задовољан успехом ученика и великим бројем првих награда, како на општини, тако и на граду и нада се да ће и у наредној школској години талентовани ученици бити једнако сарадљиви и вредни као и ове школске године.

Успех на такмичењима у школској 2015/16. години

Oпштинско такмичење „Најраспеванија одељењска заједница“ одржано је 19. фебруара 2016. Представник наше школе било је одељење IV – 1. Децу су припремиле за такмичење професор музике Кристина Будић и учитељица овог одељења Светлана Бабић. Ученици су извели народну песму „Играле се делије“ и ауторску композицију Валерија Гајића „Ти и ја“.
Још једном су Светозарци, озарили свет интерпретацијом песама! Ведри, насмејани, лепршави, хорски уједначени и тачни, измамили смо искрене осмехе и громке аплаузе и освојили 2. место.

 

Општинско такмичење певача ,,Златна сирена’’ одржано је 3.3.2016. у свечаној сали основне школе ,,Свети Сава’’.
У конкуренцији свих врачарских школа, наша школа је освојила пет првих награда и пласман на градско такмичење, што је огроман успех.
Понос школе су следећи ученици:
Kоста Бенић, ученик 5-2 разреда, жанр староградска песма ,,Пред Сенкином кућом’’, Никола Лазић и Даница Петковић, изводећи брилијантно своју дуетску песму ,,Марија дивно свира’’ у жанру дечје забавне песме. Ненад Нешић, у жанру стране народне песме ,,Све птичице запјевале’’.
Марина Јанићијевић, ученица VIII-2 разреда, такмичећи се са староградском песмом ,,Небо је тако ведро’’, Тамара Баранин и Валерија Грујић, ученице VIII-2 разреда, изводећи дует са песмом Лудвига ван Бетовена ,,Сумрак’’.
Такмичарке које се нису пласирале су: Дрина Грубер (II/3), Петра Мићановић (II/3), Невена Ђорђевић (VI-3), Јана Марковић (V-3) али су имале веома запажене наступе.

 

Сви такмичари су добили позитивне критике од стране жирија и публике, а за пласман на градско такмичење одлучивале су нијансе.
Подршку за такмичење пружио је цео колектив наше школе на челу са директором, као и родитељи и ученици који су бодрили све наше такмичаре.

План музичких такмичења у школској 2016/17. години

Октобар 2016. године

Школско такмичење – Најраспеванија одељенска заједница
Учествују сва одељења 3. и 4. разреда

Новембар 2016. године

1. Општинско такмичење – Најраспеванија одељенска заједница

Децембар 2016. године

Школско такмичење – Златна сирена

Март 2017. године

Општинско такмичење – Златна сирена

Април 2017. године

1. Градско такмичење – Златна сирена
2. Градско такмичење – Демус
Такмичење се организује у следећим категоријама: групе певача, хорови, оркестри, и инструментални састави
3. Такмичење – Таленти Врачара

Мај 2017. године

1. Градско такмичење „Демус“ – хорови и оркестри
2. Градско такмичење „Демус“ – ревија победника 2017.

image-0-02-05-54c28064685aea1ec50fbc03a06b6dc317b201d76682efface6253ed0621e8d2-V
image-0-02-05

Хор ОШ „Светозар Марковић“ званичан видео канал школе

Резултати такмичења за предмет музичка култура

НАЈРАСПЕВАНИЈА ОДЕЉЕЊСКА ЗАЈЕДНИЦА

 

Општинско такмичење најраспеванијих одељења основних школа Врачара одржано је 17.2.2017. у основној школи Свети Сава.
Учествовале су све школе Врачара, а најраспеваније одељење на Врачару је одељење 4/2 наше школе, односно добитници су прве награде.
Одржано је 20 часова прирпеме за такмичење.
Поносни смо на наше ученике и све честитке за успех и пласман на градско такмичење које је одржано у дворани Дечијег културног центра 20.фебруара, наша школа је освојила 2.место према оцени дечјег жирија и похвалу према оцени стручног жирија.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉЕГ ДИЏЕЈА ВРАЧАРА

 

Такмичење у диџеингу одржано је 24. фебруара 2017. у НУ “Божидар Аџија“.
У конкуренцији свих школа Врачара, најбољи је био представник наше школе Јанко Кустурица, који је освојио 1.награду.
Јанко је имао интеракцију са публиком и за сваку песму кореографију коју је на бини изводио, чиме је освојио и жири, а на крају његовог представљања, на бини су са њим играли и његови другари из одељења 6/1 и 6/3.
Честитке Јанку! Он је био победник и прошле године.

ОПШТИНСКО И ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ “ЗЛАТНА СИРЕНА“

Општинско:

 

Након успеха школе на такмичењу Најраспеванија одељењска заједница где је одељење 4/2 победило на општинском такмичењу, као и победе Кустурице Јанка на такмичењу за најбољег диџеја, наши ученици су наставили даље са победама и успесима у домену музике.
Tакмичење основних школа Врачара “Златна сирена“ одржано је 3. марта2017. у Основној школи “ Свети Сава“. У великој конкуренцији прве награде и пласман на градско такмчење oсвојили су следећи ученици:

Прве награде:

Никола Лазић у жанру забавне дечије песме, 1.награда
Дрина Грубер у жанру забавне дечије песме, 1.награда
Голубовић Тара у жанру народне песме 1. награда
Валентина Томић и Голубовић Тара, дует,
у жанру класичне соло песме 1.награда
Друге награде:

Премовић Ива, Марковић Јана, Ђорђевић Невена.
Треће награде:

Ника Пурић, Коста Бенић, Јана Татић и Јана Премовић.

 

Градско:

У великој дворани Дечијег културног центра Београд, 20. , 23. и 27. марта 2017. одржана су три концерта у три дана, градског такмичења соло певача, дуета, терцета у различитим жанровима и узрастним категоријама.

20. марта, одржано је такмичење у жанру класичне соло песме, где су наше две ученице 6.разреда Тара Голубовић и Валентина Томић у дуету извеле песму “Сумрак“ – Лудвиг ван Бетовена и освојиле 2. награду.
23. марта, у жанру народне домаће песме ученица Тара Голубовић извела је песму Густа ми магла паднала и освојила 1. награду.
27. марта, у жанру дечије забавне песме Дрина Грубер ученица 3. разреда извела је песму “Марија дивно свира“ композитора Боре Мајданца и освојила 1. награду.
Никола Лазић, ученик 6. разреда забавном дечјом песмом “Диван дан“- Дејана Цукића, освојио је СПЕЦИЈАЛНУ 1. награду на градском такмичењу и наступа на ревији победника градског такмичења “Златна сирена“ које ће се одржати 8. маја 2017. у великој дворани Дечијег културног центра.

 

Честитке за велики успех ученика! Похвала за залагање и сарадњу.
Кристина Будић, професор музике

Извештај о раду хора и соло певача за школску 2016/2017. годину

Школски хор броји око 60 чланова. Укључени су ученици од  петог до осмог разреда.

 

Најбројнији у хору су ученици петог и шестог разреда. Хор негује савремену забавну дечију песму,  народну  (домаћу и страну), староградску и класичну соло песму свих епоха.

 

Хор наступа на свим школским приредбама поводом “ Дана школе“, “Дана Светог Саве“, “Дочеку првака“ и свим другим битним дешавањима у оквиру школе, али и манифестацијама ван ње, на општинском и градском нивоу. Имали смо и бројне наступе у школи, а такође су у плану и за наредну школску наступи у медијима у циљу промоције школе и представљања широј публици. Најталентованије ученике наставник бира за извођење солистичких деоница у току хорских нумера и за општинско и градско такмичење најбољих соло певача “Златна сирена“.

 

 Хор је ове школске године имао учешће на приредби поводом ,,Дана школе’’, 20.10.2016.  у Крипти Храма Светог Саве, где се публици представио разоврсним репертоаром песама:“ Химна Боже, правде“ и “Химна Светом Сави“, народним песмама “Ајде, Јано“ и “Македонско девојче“, али и забавном песмом В.Вељковић “Маштарија“. Овације публике и громогласно дуг аплауз хор је добио за извођење песме  “Тамо далеко“.

 Приредба поводом Дана Светог Саве одржана је у холу школе. Хор је уз сечење колача и присуство свештеника извео “Химну Светом Сави“, затим песму Љубе Манасијевића “Милешевка“, и песму Леонтине Вукомановић “Свети Саво, мудра главо“.

 

Општинско такмичење основних школа Врачара “Златна сирена“ одржано је 3.марта 2017. у Основној школи “ Свети Сава“. У великој конкуренцији прве награде и пласман на градско такмичење oсвојили су следећи ученици:

 

Никола Лазић у жанру забавне дечије песме, 1.награда

Дрина Грубер у жанру забавне дечије песме, 1.награда

Голубовић Тара у жанру народне песме 1. награда

Валентина Томић и Голубовић Тара, дует,

у жанру класичне соло песме 1.награда

 

Друге награде:

Премовић Ива, Марковић Јана, Ђорђевић Невена.

 

Треће награде:

Ника Пурић, Коста Бенић, Јана Татић и Јана Премовић

 

Градско такмичење Златна сирена

У великој дворани Дечијег културног центра Београд, 20. , 23. и 27. марта 2017. одржана су три концерта у три дана, градског такмичења соло певача, дуета, терцета у различитим жанровима и узрастним категоријама.

 

  1. марта, одржано је такмичење у жанру класичне соло песме, где су наше две ученице 6.разреда Тара Голубовић и Валентина Томић у дуету извеле песму “Сумрак“ – Лудвиг ван Бетовена и освојиле 2. награду.
  1. марта, у жанру народне домаће песме ученица Тара Голубовић извела је песму Густа ми магла паднала и освојила 1. награду.
  2. марта, у жанру дечије забавне песме Дрина Грубер ученица 3. разреда извела је песму “Марија дивно свира“ композитора Боре Мајданца и освојила 1. награду.

 

Никола Лазић, ученик 6. разреда забавном дечјом песмом “Диван дан“- Дејана Цукића, освојио је СПЕЦИЈАЛНУ 1. награду на градском такмичењу и наступа на ревији победника градског такмичења “Златна сирена“ које је одржано 8. маја 2017. у великој дворани Дечијег културног центра.

Хор и соло певачи за наредну школску годину имају у плану учешће на приредбама у школи и ван ње, такође и наступе у медијима.

 

 Наставник је задовољан успехом ученика и великим бројем првих награда, како на општини, тако и на граду и нада се да ће и у наредној школској години талентовани  ученици бити једнако сарадљиви и вредни као и ове школске године.

                                                                                                     Предметни наставник

                                                                                                      Кристина Будић