Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Наши успеси

Успеси са такмичења

2017. година

 

Поред такмичења у организацији Министарства,где су наши ученици остварили добре резултате, који су приказани у табели која следи, наши ученици су учествовали и на другим такмичењима у области српског језика и културе.

На такмичењу рецитатора млађих разреда, успех су постигли следећи ученици:

Похваљени су:

 

 1. Данило Лазић 1/4-„Био једном један лав“,Душан Радовић
 2. Милена Неранџић 1/5-„Заљубљене патике“,Ђорђе Радишић
 3. Душан Ковачевић 2/1-„Рекоше ми буди“,Љубивоје Ршумовић
 4. Анамарија Антонопулос 3/1-„Ветар“,Недељко Попадић

Два прва места додељена су:

 1. Катарина Антонопулос 2/3-„Освајање среће“,Душаан Радовић
 2. Клара Цветковић 4/1-„Где је Цица“,Милован Данојлић

 

Наша школа је освојила другу и трећу награду на општинском такмичењу рецитатора.

Школско такмичење рецитатора старијих разреда је одржано у марту. Пласман за општинско такмичење имале су Јана Молдвај 6/4 и Јована Бурза 6/2.

У Оквиру пројекта „Оштро Перце 2016/2017“ организовано је међушколско такмичење.

 

Награђени су следећи ученици: Николас Бертолоти 5-1 – Најоштрије Перце за приказ, Лазар Бабић 5-4 и Јован Милосављевић 5-4 – Најталентованије Перце за мултимедијални приказ, Паола Игњатовић 5-1 – Најоштрије Перце за насловну страну књиге, Анђела Јовев 5-3 – Најоштрије Перце за плакат књиге.

Поред такмичења у организацији Министарства, наши ученици су учествовали и на другим такмичењима у области српског језика и културе.

 

На такмичењу рецитатора, успех су постигли следећи ученици:
– Анастасија Вујичић 6-2, учешће на „Краљевству поезије“
– Невена Ђорђевић, 6-3, учешће на „Краљевству поезије“
– Јана Молдвај 5-4, учешће на „Краљевству поезије“
– Огњен Шкварек 7-2, учешће на „Краљевству поезије“

 

На литерарно – ликовном конкурсу „Зашто волим школску библиотеку“ награђени су следећи ученици: Ири-Саја Кумалаканта 8/2 – прво место за ликовни рад, Никола Нешић 5/1 – друго место за ликовни рад и Филип Зубац – треће место за литерарни рад.

 

У оквиру пројекта „Оштро Перце 2015/16“ организовано је међушколско такмичење.
За најуспешније приказе књиге награђени су ученици петог разреда, Филип Зубац и Марко Јовановић, Најхрабрије перце. За најуспешније корице за књигу награђена је Зоја Жугић, ученица петог разреда, а Ива Алексић, Коста Бенић, Милан Нешковић, Симона Зрнић, Филип Зубац и Милица Милорадовић, тим из 5-2, награђени су за драматизацију књиге и трејлер. Ученик седмог разреда Матеја Шупић освојио је Наоштрије Перце за приказ књиге. Ученица осмог разреда Тамара Баранин освојила је Најхрабрије Перце за приказ књиге . Најуспешније корице и плакат нацртали су ученици осмог разреда Војин Стефановић и Марија Митровић.

2017. година

 

Из предмета ликовна култура колеге су слале радове на конкурс за  “Нaјчуднију књигу на свету“, али наши ученици нису прошли на даље такмичење.

Школски конкурс за најбољу карикатуру ученици су успешно реализовали, а највише су се истакли Јаков Планојевић 6-3,Миа Бабић 5-1, Милош Ранђић 6-3 и Андрија Лукавац 6-1.

 

31.маја на конкурсу “Мали Пјер“ у сали Општине Врачар изложени су радови наших ученика Маше Бркановић, Саре Булатовић, Теодоре Ракић и Сташе Станковић, ученице 5-2. Радови су похваљени.

 

 

На конкурсу „ Живот и дело Светог Саве“ 3. награду су освојиле Марија Манојловић 5-3 и Анђелија Манојловић 5-3

Градско такмичење ,,Зашто волим школску библиотеку “
– Петра Стојилковић 5-1 прва награда
– Никола Нешић 5-1 друга награда
– Маша Радовић 5-1 похвала

 

Општинско такмичење карикатура ,,Мали Пјер “
– Зоја Жугић 5-2 трећа награда
– Ана Гобовић 6-3 похвала
– Јована Бурза 5-2 похвала
– Ливио Константин Крњевић 5-1 похвала
– Петра Стојилковић 5-1 похвала

 

Учествовали смо на општинском такмичењу ,,Лик и дело Светог Саве“.

 

На градском такмичењу ,,Дизајн школске униформе“ су учествовали ученици седмог и осмог разреда. Сви учесници добили дипломе.

 

На општинској манифестацији ,,Васкршње чаролије деце Врачара“ су учествовали ученици од петог до осмог разреда.

2017. година

Општинско такмичење најраспеванијих одељења основних школа Врачара

1.место одељење 4-2

Градско такмичење најраспеванијих одељења

одељење 4-2 је освојило 2.место према оцени дечјег жирија и похвалу према оцени стручног жирија.

Општинско такмичење за најбољег диџеја

1.место Јанко Кустурица 6-1

Општинско такмичење „Златна сирена“

 1. местоНикола Лазић у жанру забавне дечије песме

1.место Дрина Грубер у жанру забавне дечије песме,

1.место Голубовић Тара у жанру народне песме

 1. место Валентина Томић и Голубовић Тара, дует, у жанру класичне соло песме
 2. место Премовић Ива, Марковић Јана, Ђорђевић Невена.
 3. место Ника Пурић, Коста Бенић, Јана Татић и Јана Премовић.

Градско такмичење „Златна сирена“

 1. место Тара Голубовић, жанр народне домаће песме
 2. местоДрина Грубер, жанр дечије забавне песме

2 .место Тара Голубовић и Валентина Томић, дует,  жанр класичне соло песме

Никола Лазић, ученик 6. разреда забавном дечјом песмом “Диван дан“- Дејана Цукића, освојио је специјалну 1. награду на градском такмичењу

Честитке за велики успех ученика! Похвала за залагање и сарадњу.
Кристина Будић, професор музике

Oпштинско такмичење „Најраспеванија одељењска заједница“ одржано је 19. фебруара 2016. Представник наше школе било је одељење IV – 1. Децу су припремиле за такмичење професор музике Кристина Будић и учитељица овог одељења Светлана Бабић. Ученици су извели народну песму „Играле се делије“ и ауторску композицију Валерија Гајића „Ти и ја“.
Још једном су Светозарци, озарили свет интерпретацијом песама! Ведри, насмејани, лепршави, хорски уједначени и тачни, измамили смо искрене осмехе и громке аплаузе и освојили 2. место.

 

Општинско такмичење певача ,,Златна сирена’’ одржано је 3.3.2016. у свечаној сали основне школе ,,Свети Сава’’.
У конкуренцији свих врачарских школа, наша школа је освојила пет првих награда и пласман на градско такмичење, што је огроман успех.
Понос школе су следећи ученици:
Kоста Бенић, ученик 5-2 разреда, жанр староградска песма ,,Пред Сенкином кућом’’,Никола Лазић и Даница Петковић, изводећи брилијантно своју дуетску песму ,, Марија дивно свира’’ у жанру дечје забавне песме. Ненад Нешић, у жанру стране народне песме ,,Све птичице запјевале’’.
Марина Јанићијевић, ученица VIII-2 разреда, такмичећи се са староградском песмом ,,Небо је тако ведро’’, Тамара Баранин и Валерија Грујић, ученице VIII-2 разреда, изводећи дует са песмом Лудвига ван Бетовена ,,Сумрак’’.
Такмичарке које се нису пласирале су: Дрина Грубер (II/3), Петра Мићановић(II/3), Невена Ђорђевић (VI-3), Јана Марковић (V-3) али су имале веома запажене наступе.
Сви такмичари су добили позитивне критике од стране жирија и публике, а за пласман на градско такмичење одлучивале су нијансе.
Подршку за такмичење пружио је цео колектив наше школе на челу са директором, као и родитељи и ученици који су бодрили све наше такмичаре.

 

2017. година

У школској 2016/2017. години ученици наше школе узели су учешће на бројним такмичењима и спортским манифестацијама.

Такмичења су одржана на више нивоа, према календару одржавања  система школских спортских такмичења Града Београда-Спортиш.Најпре су одржана школска такмичења из свих спортских игара (Кошарка, Одбојка, Рукомет, Мали фудбал), као и из индивидуалних спортова (Стони тенис, Пливање, Шах, Бадминтон, Атлетика, Бициклизам ) , најбоље екипе као и најбољи појединци представљали су школу на општинским и градским такмичењима.

Школско такмичење у стоном тенису одржано је крајем септембра и почетком октобра месеца и то у појединачној конкуренцији и паровима.Такмичењу се одазвао велики број ученика и ученица,сви учесници јавно су похваљени, а посебно ученици одељења 5-1, најбољи појединци обезбедили су учешће на општинском такмичењу.

На првенству Општине Врачар у Кошарци у конкуренцији 7. и 8.  разред дечаци   ОШ „ Светозар Марковић“ освојила је треће место:

На првенству Општине Врачар у Кошарци у конкуренцији 5. и 6.  разред дечаци ученици наше школе освојили су треће место.

На првенству Општине Врачар у Малом фудбалу у конкуренцији 5. и 6. разред дечаци,   екипа наше школе освојила је треће место . Ученици 7. и  8. разреда дечаци освојили су прво место и остварили право учешћа на градском такмичењу.

На првенству Општине Врачар у Одбојци у конкуренцији 5. и 6. разреди девојчице , освојено је треће место, на истом турниру у конкуренцији 5. и 6. разреди дечаци, освојено је четврто  место.

На првенству општине Врачар у Атлетици,одржаном 9. Маја на стадиону „Рајко Митић“, учествовали су ученици и ученице у свим конкуренцијама, најбољи појединци остварили су право учешћа на градском такмичењу одржаном сутрадан на истом стадиону, и то:Марко Ђурђевић ( 8. Разред )-кугла,Ања Грубер ( 8. Разред )-кугла, Милица Кецман ( 8. Разред )- скок у даљ, Катја Грубер (7. Разред )- 300 м.; Милица Вуковић ( 7. Разред )-600м и Вања Богдановић (7. Разред )-100 м.Ученица Вања Богдановић освојила је четврто место на градском такмичењу у дисциплини 100м.

На отвореном првенству у Орјентирингу одржаном у спомен парку Шумарице у Крагујевцу учествовали су ученици осмог разреда.

На Београдском Маратону ове године узели су учешће ученици од петог до осмог разреда, истрчали су трку задовољства.

 У школској 2015/2016. години ученици наше школе узели су учешће на бројним такмичењима и спортским манифестацијама.

Такмичења су одржана на више нивоа, према календару одржавања система школских спортских такмичења Града Београда – Спортиш.

 

Најпре су одржана школска такмичења из свих спортских игара (Кошарка, Одбојка, Рукомет, Мали фудбал), као и из индивидуалних спортова (Стони тенис, Пливање, Шах, Бадминтон, Атлетика, Бициклизам ). Најбоље екипе као и најбољи појединци представљали су школу на општинским и градским такмичењима.

 

Како су у овој школској години услови рада били знатно отежани, због реновирања школе, настава се одвијала у Основној школи „Краљ Петар II Карађорђевић“ и уступљени су и коришћени слободни термини те школе и то у поподневној смени, из којих разлога нису одржаване секције што се надокнађивало вођењем ученика на манифестације у организацији локалне самоуправе града Београда, и самих наставника физичког васпитања.

 

Наставници физичког васпитања наше и ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ , направили су договор на заједничком састанку почетком септембра месеца и договорили међушколско такмичење у фудбалу за све ученике од петог до осмог разреда,турнири су одиграни током септембра и почетком октобра месеца, најбољи појединци и тимови награђени су пригодним наградама и такмичења су на задовољство наставника одиграна у духу фер-плеја.

 

На више хуманитарних турнира у Кошарци и Малом фудбалу прикупљана су новчана средства за лечење деце у иностранству, за шта су ученици наше школе јавно похваљени.

 

2017. година

 

Велики број наших ученика учествовао је на такмичењима и постигли су веома запажене резултате.

 

Ученици наше школе наставили су традицију масовног учешћа на такмичењу из математике.

 

Општинско такмичење из математике одржано је 25. фебруара 2017. године у ОШ”Јован Миодраговић” на Врачару. На једном месту окупило се више од 500 младих математичара са наше општине. Од наших младих математичара учествовало је 22 трећака, 23 четвртака, 16 петака, 11 шестака, 5 седмака и 8 осмака. Такмичење из математике је као и сваке године једно од најмасовнијих. Наши ученици су освојили 22 награде.

Градско такмичење из математике је одржано је 25. Марта 2017. године у основној школи “20. Октобар” на Новом Београду. Награде су освојила четири ученика.

Републичко такмичење је одржано 29. 4. 2017. у ОШ ”20. Октобар” на Новом Београду, где смо имали једног представника и освојили трећу награду.

 

Како на општинском тако и на градском  и републичком такмичењу наши ученици су заблистали. Резултати су дати у табели која следи.

 

У мају, наша школа је учествовала на Архимедесовом турниру основних школа. Турнир је одржан, као и сваке године у Хемијско-прехрамбено технолошкој школи на Бановом Брду. На овом такмичењу учествује по један ученик од 4. разреда до 8. разреда. Нашу школу предстаљали су следећи ученици:

  1. Исидора Влајковић, 4. разред
  2. Александар Џуџевић, 5. разред
  3. Никола Лазић, 6. разред
  4. Михајло Мирковић, 7. разред
  5. Владимир Вучковић, 8. разред

 

Вођа екипе је наставник математике, Јасна Благојевић. Школа је од 106 школа из целе Србије, колико је учествовало на овом турниру, заузела 9.место и освојила II награду. Појединачно, ученица 4.разреда, Исидора Влајковић је добила похвалу, ученик 6.разреда, Никола Лазић је добио 2.награду, и ученик 8.разреда, Владимир Вучковић је добио похвалу.

 

Математичко такмичење „Мислиша 2017“ је организовано 9. марта 2017. године. На такмичењу  је учествовало  221 ученик  од II до VIII разреда (табеларни приказ по разредима).

разред II III IV V VI VII VIII
број учесника 63 47 36 35 19 12 9

Постигнути резултати на такмичењу „Мислиша 2017ʼʼ су следећи:

 • Похвалу је освојило 16 ученика (по разредима II – 6, III – 3, IV – 3, V – 1, VI – 3, VIII – 1)
 • Треће место је освојило 2 ученика – Крацановић Реља, Лазић Никола
 • Друго место је освојио 1 ученик – Ђургуз Ђорђе
 • Прво место oве године нико није освојио

Похваљени су следећи ученици:

 1. разред – Балаћ Кристина, Грујић Огњен Вук, Зердо Катарина, Ковачевић Душан, Павловић Филип, Пурић Ника
 2. разред – Лазаревић Димитрије, Симић Андрејас, Славковић Вишња
 3. разред – Шевић Наталија, Шкопеља Душан, Дрезгић Сава
 4. разред – Петровић Урош
 5. разред – Маринковић Вук, Нешковић Милан, Станојевић Михајло
 6. разред – Вучковић Матеј

 

Сви похваљени и награђени ученици су добили књиге.

Поред такмичења „Мислиша 2017” организовано је и такмичење ,,Кенгурбез граница” 16. марта 2107. године. На овом такмичењу учествовало је 40 ученика од 2.до 8.разреда. Ученица другог разреда Катарина Зердо je освојила прво место, а у супер финалу је заузела друго место.Ученик другог разреда Феђа Теофиловић добио је похвалу, као и ученик трећег разреда Димитрије Лазаревић.

На општинском такмичењу из математике учествовало је 89 наших ученика, и то по 25 ученика трећег и четвртог разреда, 15 ученика петог разреда, по 10 ученика из шестог и седмог разреда, и 4 ученика осмог разреда. Како на општинском тако и на градском такмичењу наши ученици су заблистали. Од ученика четвртог разреда, наши ученици Ковачевић Јован и Ђорђе Ћургус освојили су прву награду, другу награду освојио је Александар Џуџевић док су Вукан Ристић и Тијана Јолић освојили трећу награду. Чак 5 награда за наше четвртаке! Ни у старијим разредима није изостао успех, тако да имамо две прве награде. Никола Лазић, ученик петог разреда и Катарина Малешевић, ученица шестог разреда која је освојила пласман на републичко такмичење.

 

У мају, учествовали смо на Архимедесовом математичком турниру основних школа. Нашу екипу ове године чинили су ученици: Јован Ковачевић (4.разред), Никола Лазић (5.разред), Катарина Малешевић (6.разред), Матеј Вучковић (7.разред) и Марко Јеловић (8.разред). У екипном пласману, освојили смо трећу награду (18. од 109 школа које су учествовале ове године), а појединачно Никола Лазић је добио другу награду, а Матеј Вучковић похвалу.
Ове године у нашој школи су одржана још два математичка такмичења, „Мислиша2015“ и „Кенгур“. Прво у организацији друштва математичара „Архимедес“ и друго у организацији Друштва математичара Србије. И ове године ученици наше школе су у великом броју учествовали у такмичењу Мислиша. Ово такмичење обухвата ученике од другог до осмог разреда.
На математичком такмичењу „Мислиша“ одржаном 10.03.2016. године учествовало је 148 ученика II, III и IV разреда. У сјајној атмосфери и одличном расположењу ученика и наставника успешно је протекао овај математички празник. Наставничко веће школе похваљује све ученике на труду, залагању и успешном учешћу.

 

Ове године су први пут и ученици првог разреда учествовали на математичком такмичењу „Кенгур 2016ˮ. На такмичење је изашло 58 ученика I₂, I₃ и I₄. Одељење I₁ није учествовало. Такмичење је одржано 17. марта 2016. године у ОШ „Светозар Марковићˮ. Тринаесторо ученика је похваљено за постигнуте резултате:
Младеновић Алекса
Николић Нађа
Онич Андреј
Стојилковић Корнелиа
Зердо Катарина
Димитријевић Теодора
Николић Лука
Роквић Лука
Теофиловић Феђа
Пурић Ника
Сретеновић Милош
Булић Филип
Радуловић Лола

Саобраћајна секција

 

У току ове школске године формирана је школска саобраћајна секција у којој је учествовало 14 ученика ( осам ученика 5. и шест ученика 6. разреда).

 

Ученици су припремани из области познавања саобраћајних прописа, вожње бицикла на полигону спретности и полигону практичног понашања у саобраћају.

 

На општинском такмичењу учествовало је 8 ученика (4 из петог и 4 из шестог разреда) у ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ а на градско такмичење се пласиралa ученицa Дукић Уна (5-3).

Овде можете погледати резултате ученика са  такмичења у 2017. години

Спортска такмичења

Фудбал

 

На првенству Општине Врачар у Малом фудбалу у конкуренцији 5. и 6. разред дечаци, екипа наше школе освојила је ДРУГО МЕСТО.

 

На првенству Општине Врачар у Малом фудбалу у конкуренцији 5. и 6. разреда девојчице, освојено је ТРЕЋЕ МЕСТО.
На истом турниру у конкуренцији 7. и 8. разреда девојчице, освојено је ЧЕТВРТО МЕСТО.

fudbal
kosarka

Кошарка

 

На првенству Општине Врачар у Кошарци у конкуренцији 7. и 8. разред дечаци ОШ „ Светозар Марковић“ освојила је ДРУГО МЕСТО.

 

На првенству Општине Врачар у Кошарци у конкуренцији 5. и 6. разред дечаци ученици наше школе освојили су ТРЕЋЕ МЕСТО.

 

На првенству Општине врачар у Кошарци у конкуренцији 7. и 8. разред девојчице, ученице наше школе освојиле су треће место.

Одбојка

 

На првенству Општине Врачар у Одбојци у конкуренцији 5. и 6. разреди девојчице, освојено је ПРВО МЕСТО.
На истом турниру у конкуренцији 5. и 6. разреди дечаци, освојено је Друго место.

 

Ученице петих и шестих разреда учествовале су на градском такмичењу у Одбојци.

1724629-dodgeball__mario_sports_mix_
atletika

Атлетика

 

На Београдском Маратону ове године узели су учешће ученици од петог до седмог разреда, истрчали су трку задовољства, ученици осмих разреда имали су полагање пробног матурског испита чиме им је онемогућено учешће.

Бадминтон

 

На традиционалном Светосавском турниру у Бадминтону, који се одржава у ОШ „ Свети Сава“, ученици наше школе узели су учешће како у појединачној тако и мешовитој конкуренцији у дублу, сви ученици турнира добили су захвалнице.

badminton