Адреса:
Хаџи Милентијева бр. 62 11000 Beograd
Телефон:
011/ 24 33 025
Телефон директора:
011/ 24 48 744
Е-маил директора
direktor@ossmarkovic.edu.rs
Е-маил:
ossmark@eunet.rs
ПИБ:
100288907
Матични број:
7004265

Дечија недеља „За радост сваког детета- градимо мостове међу генерацијама“

decja nedelja

Дечија недеља „За радост сваког детета- градимо мостове међу генерацијама“

  |   Ђаци, Школа

Дечија недеља је први пут код нас одржана 1934. године и обележава се сваке прве недеље у октобру.  Овако смо је ми обележили у Светозару.

 

Отварање Дечије недеље почело је изложбом радова(ликовних и литерарних) у холу школе у којој су учествовали сви ученици школе. Тема изложбе била је „За радост сваког детета- градимо мостове међу генерацијама“

 

Истог дана ученици млађих разреда доносили су омиљену играчку и фотографије које буде лепе успомене.  У неким одељењима ученици су имали прилику да уживају у дружењу са бакама и декама и сазнају занимљиве ствари о њиховом школовању и играма.

 

Другог дана ученици су се опрабали у улози наставника. Утисци су различити и свакако су пуно тога научили о самом наставничком раду. Ево неколико фотографија и утисака.  „Нисмо ни замишљали да је тако тешко, када само један ученик прича и не слуша вас…., а када је више ух“. Баш мораш пуно да знаш и да умеш да одговориш на сва та питања“.  Наставници су имали прилику да се подсете како је то седети поново у ђачким клупама.

 

Среда је протекла у спортском духу. Старији разреди су уживали у игрању фудбала и одбојке. Мерили своје спортске способности међу одељењима. Ученици млађих разреда надметали су се заједно са родитељима у надвлачењу конопца, прескакању вијаче, игрању ластиша и другим спортским активностима.

 

Четвртак је био дан за креативност. Ученици су уживали у цртању карикатура наставника а одржана је и радионица цртања Породичног стабла заједно са родитељима.

 

Дечију недељу затворили смо музичким концертом. Уживали смо у звуцима школског хора и размрдали се уз поп- рок састав Master Blasters. На концерту су ученицима који су се истакли у ликовним и литерарним радовима подељене награде.

Видео снимке са наступа на Дечијој недељи можете погледати на нашем званичном Youtube каналу